97 бежанци са заловени в турски ТИР, пътуващ за България

OFFNews 14 февруари 2016 в 20:13 4141 0

Турските гранични власти са открили 97 нелегални сирийски бежанци в ТИР с турска регистрация, който пътувал за България.

Товарният автомобил е навлязъл за проверка на граничен пункт "Капъкуле" около полунощ, но шофьорът изпреварил чакащите други камиони и минал директно на митницата.

Това породило съмнение у полицаите, които патрулирали в района на "Капъкуле". Те спрели ТИР-а, в ремаркето на който открили група от 97 бежанци, сред които 22 деца. Някои от бежанците били пред задушаване от липсата на въздух.
Бежанците се били договорили с шофьора да ги преведе на българска територия, откъдето смятали да се прехвърлят към Европа, съобщава БТА.

Всички бежанци били настанени в центъра за мигранти в Одрин, откъдето трябва да бъдат върнати обратно.

Шофьорът на товарния автомобил, който е турски гражданин, е бил задържан от властите и ще бъде съден за нелегален трафик на хора.

Турските власти са заловили и друга група от 31 нелегални бежанци край граничното турско село Кьойюстю. Бежанците, между които имало и деца, били открити в камион, спрян за проверка на пътя от граничен патрул. Шофьорът на камиона е задържан и по случая се води следствие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови