9 убити, 35 изчезнали в пожарите в Калифорния, холивудски звезди бягат от Малибу

OFFNews 10 ноември 2018 в 09:53 5217 0

Снимка AFP

Бързо разрастващите се огромни пожари в Калифорния взеха 9 жертви, 35 души са изчезнали, предаде Би Би Си.

Огънят поглъща всичко по пътя си към курорта Малибу - дом за много холивудски звезди, които бягат от къщите си, за да се спасят, други са притеснени ще заварят ли домовете си, когато се върнат.

Сред тях е певицата Шер, в момента в Лас Вегас, публикува съобщение в Туитър, че се притеснява за дома си. "Притеснявам се за къщата си, но няма какво да направя. Къщите на приятели са изгорели. Не мога да понеса мисълта, че няма да има Малибу. Имам къща в Малибу от 1972 г.", пише тя.

Певицата Лейди Гага съобщи, че се е евакуирала и публикува видео в Инстаграм.

Режисьорът носител на Оскар Гийермо дел Торо също се е евакуирал.

Малко по на север огромният пожар унищожи град Парадайс, намиращ се на около 290 км. североизточно от Сан Франциско. Именно там загинаха деветимата. Оттам са и 35-имата изчезнали.

Големите пожари в щата са три.

Разпоредена е евакуацията на Таузънд Оукс, където стрелец уби 12 души по бар по време на колежанска джаз вечер във вторник. Досега са евакуирани повече от 250 000 души.

Пламъците избухнаха в четвъртък близо до Таузънд Оукс, на около 64 км. северозападно от Лос Анджелис. Още един пожар избухна приблизително по същото време, също близо до Таузънд Оукс.

Унищожени са няколко хиляди сгради.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews