8 км опашка от чакащи да се поклонят пред кралицата

OFFNews 16 септември 2022 в 09:11 782 0

Километрична опашка от чакащи да се поклонят пред ковчега на кралица Елизабет Втора.

Снимка Getty Images

Километрична опашка от чакащи да се поклонят пред ковчега на кралица Елизабет Втора.

8 километра достигаше тази нощ опашката от чакащи да се поклонят пред ковчега на кралица Елизабет Втора в Уестминстър Хол. Тя е втората поредна с километрична опашка, съобщава Би Би Си.

Хората - от Великобритания и цял свят - чакат в продължение най-малко на 11 часа, докато дойде редът им.

Кралицата почина на 8 септември на 96 години след 70-годишно управление. Тя ще бъде погребана в понеделник, 19 септември.

Тази сутрин опашката е намаляла до около 7 км.

Ковчегът на кралица Елизабет Втора ще остане в сградата от комплекса на британския парламент до държавното погребение в понеделник. Церемонията ще се проведе в Уестминстърското абатство, като се очаква да присъстват около две хиляди души, сред които много световни лидери и други високопоставени личности. След това цяла Великобритания ще запази две минути мълчание. В понеделник вечерта кралица Елизабет Втора ще бъде погребана в замъка Уиндзор, западно от Лондон, до своя съпруг принц Филип, който почина миналата година два месеца преди да навърши 100 години.

Днес новият британски крал Чарлз Трети и съпругата му, кралицата консорт Камила, ще посетят Уелс - последна спирка от обиколката им в четирите историко-географски района, които образуват Обединеното кралство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови