50 000 резервации на ден от чужбина губят гръцките хотели

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2015 в 18:30 2256 16

Гръцките хотели губят по 50 000 резервации от чужбина на ден, съобщиха гръцки медии, позовавайки се на данни от Асоциацията на гръцките туристически агенции СЕТЕ.

Основната причина за тази тенденция е неопределеното положение с разплащанията в страната след затварянето на банките в понеделник и налагане на лимити за теглене на пари от банкомат, посочи председателят на Асоциацията Андреас Андреадис.

Ситуацията е сложна и като се има предвид, че цели 20% от всички резервации за годината са от типа на т.нар. „резервации в последния момент“, които се правят няколко дни преди пътуването, допълни той.

Сред проблемите на туристическия сектор е и недостигът на достатъчно налични финансови средства, особено за ресторантите и хотелите, тъй като голяма част от доставчиците им държат на кеш плащане.

Запасите от хранителни продукти и стоки от първа необходимост в хотелите ще стигнат до средата на следващата седмица, посочи Андреадис.

Други представители на туристическия бизнес обаче коментират, че основната част от отменените резервации идват от гърци, а отмени на резервации от чужденци почти няма.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

16

Johann Ethan

10.07 2018 в 19:50

Здравейте,
Имате ли нужда от личен / бизнес заем с нисък лихвен процент? Ако да, свържете се с нас за повече информация по имейл: pataibalint01(AT)gmail.com

Оферта за заем.

03.07 2015 в 02:48

Аз не съм ходил в Турция и Гърция. Но тази година, мисля да скокна до Гърция, да похарча и аз, като колегата, на пук на руските мързуки малко европейски и соросоидни пари там :)

Имам позната, която има вила (три етажна) на Мраморно море в Турция, дава ми ключа не за месец, а за години...Да, но все на нашето бягах.

Миналата година, за два дни ходих, три коли бяхме, но на нашето си да сме..

Добре, но от двайсетте ми лева, не влизат два в държавата..


Та, много се отплеснах..Ще си плюя на европейския и соросоиден сурат и ще отида в Гърция да си харча парите. Па и да помогнем за душевния оргазъм на Интелекта, белким свърши в гащите и спрем да четем, колко е "умен" :))

02.07 2015 в 22:18

Май заглавието на новината е леко сбъркано. 50000 резервации се канселират, но от гърци. Не става дума за чужденци.

Гърция е много напред с гостоприемството, не вярвам чужденец въобще да разбере, че има криза. Просто такова обслужване като в Гърция и Турция п нашите земи няма как да видим. Там хазяйна пътува 100км за да ни купи прясна риба за вечеря! Тука тия дни рецепциониста ми се мръщи че нямам точно пари за минерална вода и ми обяснява, че хотелската база не било магазин.......

02.07 2015 в 20:52

Абе може и партенка да е, ама определено не е откъде нашите мутраци по Черноморието.

http://www.ekathimerini.com/198811/article/ekathimerini/business/tourism-bookings-are-nosediving

02.07 2015 в 20:34

ДРЪН, ДРЪН ОВЦЕ-НЮС !
ЧУЖДЕНЦИТЕ МОГАТ ДА СИ ТЕГЛЯТ ПАРИ, С ОБИЧАЙНОТО ОГРАНИЧЕНИЕ
ОТ 400 ЕВРО НА ДЕН .БАНКОБАТИТЕ ПОЗНАВАТ , КОЯ КАРТА , ОТ КОЯ ДЪРЖАВА Е ИЗДАДЕНА И ДАЖЕ ТИ ГОВОРЯТ НА РОДНИЯТ ЕЗИК .

02.07 2015 в 20:27

надежди за падане на цените на нощувка, храна и гориво - забравете, по скоро по любезно отношение, макар че и до сега не съм се оплаквал. единственият път, когато си тръгнах ядосан, беше в комплекс под комотини, и то защото целият персонал беше български!!!
а за изхвърлянето 50000 резервации дневно - това е очевидна партенка. или нашенски селски пиар за пустото черноморие.

02.07 2015 в 20:25

Към гръцкото море имаме дългогодишен здрав интерес.
Каквото и да става, смятам да се солидаризирам с гръцкия народ като похарча дебела, тлъста пачка в полза на работливи гръцки предприемачи-соросоиди.
Съсед, приятел в нужда се познава!

02.07 2015 в 20:17

А, дай Боже! За нас няма нищо по-хубаво от това по гръцките курорти този сезон цените да паднат, та повече българи да си позволят да идат на почивка там. Хем ще помогнат на икономиката им доколкото може, хем няма да пълнят гушите на нашите мутряци дето бетонираха и чалгаризираха Черноморието ни.

02.07 2015 в 20:13

доколкото познавам психологията на балканските народи, това само ще повиши интереса! така, де!

02.07 2015 в 20:06

Ти май си чел само заглавието... Щото на последните два реда пише "Други представители на туристическия бизнес обаче коментират, че основната част от отменените резервации идват от гърци, а отмени на резервации от чужденци почти няма.". Но дори да предположим, че в края на краищата заглавието е по-вярно от това, което пише в статията, фактът, че курортите са били пълни допреди една седмица не значи, че не може да има анулиране на резервациите СЕГА, след като лайното удари у вентилатора в понеделник.

Та така...