16 убити в катастрофа между микробус и военен камион в анексираната от Русия Донецка област

OFFNews 07 декември 2022 в 15:50 2081 0

Катастрофа в Донецка област

Снимка ТАСС

Катастрофата е станала на прав участък от пътя Шахтьорск - Торез в контролираната от Русия територия на Донецка област.

16 души загинаха в Шахтьорския район на сепаратистката Донецка народна република, след като камион на Руската армия и микробус-маршрутка се удариха челно, съобщи местната служба за извънредните ситуации.

"По шосето Шахтьорск – Торез е станал сблъсък между товарен автомобил, превозващ военнослужещи, с микробус. Загинали са 16 души, четирима пострадали са настанени в болница“, предаде руската агенция ТАСС. Сред загиналите е и шофьорът на военния камион. Трима от пострадалите са в тежко състояние и са в реанимации, според източник на ТАСС и тримата също са военни. Кореспонденти на мястото на катастрофата говорят за 17 загинали. От видеорепортажите се вижда, че челният удар е станал на прав участък, а непрекъснатата лента свидетелства за забрана за изпреварване.

Според първите данни от разследващите на мястото на катастрофата, шофьорът на микробуса, който е извършвал курс по маршурта Снежное-Донецк излязъл в насрещното платно за да изпревари колата пред себе си „без да се убеди в безопасността на маневрата“ и се забил челно в идващ от другата страна военен „Камаз“. В момента се извършва комплекс от следствени действия и оперативни мероприятия, които трябва да установят всички обстоятелства по инцидента, допълни ТАСС.

Следственият комитет на Руската федерация е образувал досъдебно производство за катастрофа с 16 загинали. Произшествието се разследва от Москва чрез „дислоцирани в Донецк следствени органи на Следствения комитет на РФ“, тъй като Русия анексира Донецка област по силата на непризнат международно референдум и смята сепаратистката република за руска територия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови