14 убити и 14 ранени от трима мъже в САЩ

ОFFNews 02 декември 2015 в 22:24 10569 2

Снимка Twitter.

Специални части на мястото на стрелбата.

28 души са били застреляни - от които 14 са починали - от трима нападатели с пушки в център за работа с хора с умствени проблеми в градчето Сан Бернардино близо до Лос Анджелис, съобщиха медиите в Америка, според които мъжете са носели маски и бронежилетки.

На мястото са пристигнали специални части. Полицията също така проверява за бомба съмнителен пакет, близо до мястото на стрелбата, като смята, че в сградата има още съмнители "устройства". Според свидетели нападателите са ги оставили, докато са си тръгвали с черен джип.

Президентът Барак Обама призова за по-строг контрол над оръжията, защото стрелбите с толкова жертви в страната се случват в пъти по-често отколкото по другите места в света.

Според ФБР се работи и по двете версии - за терористично нападение, и за нападение по други подбуди. Според полицията определено става дума за терористичен акт, но вътрешен такъв, който не е подбуден от външни организации или страни.

Роднини на една от жените в центъра твърдят, че се скрила в офиса си от тримата мъже, като през това време изпращала SMS-и на близките си.

Мястото на стрелбата.

В района има над 1500 униформени, които издирват стрелците. Те приканват стотиците хора, намиращи се в центъра, в който е станала стрелбата, да излизат бавно от него с вдигнати ръце.

Хора, излизащи от центъра за хора с умствени заболявания.

Според свидетели мъжете са влезли в конферентна зала в центъра и са открили огън, след което са напуснали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки