NBC News: Саид Фарук е един от стрелците в Калифорния

OFFNews 03 декември 2015 в 06:14 6554 11

Снимка БГНЕС

Извършителите на стрелбата в Сан Бернардино, Калифорния, са убити, а един служител на реда е ранен, съобщи говорител на полицията в града. Нападателите, които убиха 14 души и раниха 17, са били трима, сред тях и жена, участвала в престрелката с полицията. 

Стана известна самоличността на един от заподозрените за стрелбата в Калифорния, съобщи NBC News. Неговото име е Саид Фарук, на 28 г., американски гражданин. Източници твърдят, че вторият предполагаем нападател е негов брат, жената се казва Ташлим Мелик, тя е била в интимни отношения с Фарук. По случая вече работи и ФБР. 

Фарук е бил инспектор на общинската здравна служба, която е имала празненство в сградата, където е била извършена атаката. Според свидетели той е бил част от коледното парти, но си е тръгнал след възникнал скандал. Скоро след това мъжът се върнал въоръжен със своята съучастничка и са открили стрелба. 

Все още не е ясно дали става дума за терористичен акт.

Американската полиция провежда обиск в жилищна сграда, отдалечена на 3 километра от мястото на стрелбата. В този район са били убити и двамата заподозрени. По предварителна информация апартаментът, в който протича операцията, е тяхна собственост. Те са отишли там след престрелката. Силите за сигурност опитват да обезвредят пакет, който според тях е взривно устройство, съобщи Нова тв. 

Инцидентът стана в център за оказване помощ на лица с ограничени възможности заради нарушено развитие в 21 ч. българско време на 2 декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!