10-годишно момиче издъхна в Италия заради опасно предизвикателство в TikTok

Психолози и експерти призовават за законови ограничения върху начина, по който децата използват мобилните си телефони

OFFNews 28 май 2024 в 13:22 2867 0

TikTok

Снимка Pixabay

TikTok

10-годишно момиче се задуши до безсъзнание с колан в дома си и издъхна в италианския град Палермо на остров Сицилия. До инцидента се е стигнало заради опасно "предизвикателство" в TikTok.

Детето е открито, изгубило съзнание, от неговата сестра. Семейството го е закарало до болница.

Лекарите се борили за живота на момичето, но на следващия ден констатирали мозъчна смърт. Говорител на клиниката "Ди Кристина" потвърждава инцидента. Родителите на детето са се съгласили да дарят органите му за трансплантации.

Съдебните органи и агенциите за закрила на детето са започнали разследвания, а полицията е проверила мобилния телефон на Антонела, съобщава вестник La Repubblica, цитиран от bTV.

Момичето е искало да участва в опасно „предизвикателство“ в TikTok, което се превръща във модна вълна сред тийнейджърите през последните месеци. Те увиват вратовете си с колан, докато се снимат с мобилните си телефони и показват снимки и видеа в социалната мрежа.

„Нямахме представа за това“, казва бащата на Антонела пред вестник La Repubblica. Той смятал, че дъщеря му гледа танцови хореографии и други любопитни видеоклипове в TikTok.
„Дъщеря ми - моята малка Антонела, умира заради екстремна игра в TikTok. Как мога да се справя с това?“, коментира мъжът.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх