10 души са ранени при ракетните удари по Киев снощи

OFFNews 29 април 2022 в 07:21 1852 2

Десет души са ранени при снощните удари срещу Киев. 

Местните власти съобщиха за нанесени поражения на 25-етажен жилищен блок в централния Шевченкивский район. Според украинския президент Володимир Зеленски изстреляните по столицата ракети са били 5. Една от тях е поразила долните етажи на 25-етажна жилищна сграда. 

Взривовете отекнаха, докато приключваше визитата в Киев на генералния секретар на ООН. Антониу Гутериш е шокиран, но е в безопасност, съобщи самият той, информира бТВ. Съветът за сигурност на ООН не успя да попречи на войната в Украйна или да я прекрати, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш на пресконференция в Киев, предаде Франс прес. 

"Съветът за сигурност не успя да направи това, което беше в негова власт, за да попречи и да сложи край на тази война", заяви ГутеришТова е "повод за голямо разочарование, недоволство и гняв", добави генералният секретар на ООН. 

Гутериш добави, че е обсъдил с украинския държавен глава начините за постигане на напредък в евакуацията на хора от завода "Азовстал" в Мариупол. На общата пресконференция с Гутериш Зеленски пък заяви, че Киев е готов на неотложни преговори за евакуацията на хората от територията на "Азовстал", уточнява БТА.

Зеленски каза освен това, че Украйна няма да признае референдум на територии, които не са контролирани от Киев.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба определи този обстрел като отвратителен варварски акт, предаде Франс прес. "Чрез този отвратителен акт на варварство Русия показва още веднъж своето отношение към Украйна, Европа и света", заяви в Туитър Кулеба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7090

1

бай Пешо от Перник

29.04 2022 в 07:57

посрещат Кирчо и Антончо със заря в Киев.