Португалия на осминафинал във вечер на рекордите за Роналдо

Дебютантът Исландия победи Австрия и се натресе на Англия

OFFNews 22 юни 2016 в 20:41 8309 0

Португалия се класира на осминафиналите на Евро 2016, след като завърши 3:3 с Унгария в последния си двубой от предварителна група F.

Двубоят в Лион ще остане  в историята като най-резултатния до този момент на първенството, както и с трите подобрени рекорда от страна на звездата на Португалия Кристиано Роналдо, който се разписа на два пъти.

Той стана играчът с най-много мачове на еврофинали - 17, стана първият футболист, отбелязвал на 4 първенства и излезе на второ място в класирането на голмайсторите за всички времена. Роналдо има вече 8 гола, а на върха остава Мишел Платини с 9.

В другия мач от групата дебютантът Исландия постигна първата си победа на европейски първенства, след като стигна до късен успех с 2:1 над Австрия и зае второ място в групата, а изненадващия победител е Унгария. В 1/8-финалите Португалия ще играе с Хърватия, съперник на Исландия ще е Англия, а Унгария ще чака развитието на срещите от група Е по-късно днес, като противник ще бъде втория в класирането.

Унгария и Португалия  изиграха спиращ дъха трилър, като Кристиано Роналдо и компания на три пъти изоставаха в резултата. Маджарите откриха резултата още в 19-та минута, когато 37-годишният Золтан Гера вкара за 1:0. В 42-та минута обаче Кристиано Роналдо подаде на Нани, който изравни на 1:1. Минути след началото на второто полувреме Унгария отново поведе с 2:1 чрез Балаш Джуджак. Само три минути по-късно обаче Роналдо изравни на 2:2. В 54-та минута Джуджак вкара втория си гол и отново даде преднина 3:2 за Унгария. В 62-та минута Роналдо също се разписа за втори път и изравни на 3:3. До края португалците можеха да стигнат и до успех, но не рискуваха излишно, защото вече знаеха, че продължат напред като един от най-добрите трети отбори в групите.

В другия мач от групата Исландия написа нова историческа страница, като постигна първа победа на еврофинали при дебюта си. Австрийците имаха шансове да продължат, но щедро ги пропиляха. В18-ата минута Бьодварсон откри. Осем минути преди края на първото полувреме Драгович пропиля дузпа, отсъдена за нарушение срещу Алаба. В 60-та минута Австрия изравни на 1:1 с гол на Алесандро Шьопф, но в добавеното време Траустасон донесе победата на исландците.

Унгария - Португалия 3:3

1:0 Гера 19
1:1 Нани 42
2:1 Джуджак 47
2:2 Роналдо 50
3:2 Джуджак 55
3:3 - Роналдо 62

Унгария: Кирали; Ланг, Гузмич, Юхаш, Корхут; Гера (51 - Бесе), Пинтер; Джуджак, Елек, Ловренчич (83 - Щийбер); Салай (71)
Португалия: Патрисио; Виериня, Пепе, Карвальо, Елизеу; Андре Гомеш (61 - Куарешма), Вилиам Карвальо, Моутиньо (46 - Ренато Санчес), Жоао Марио; Кристиано, Нани (81 - Данило)

Исландия - Австрия 2:1
1:0 -Бьодварсон 18
1:1 - Шьопф 60
2:1 - Траустасон 94

Исландия: Халдорсон, Саеварсон, Арнасон, Р. Сигурдсон, Скуласон, Гудмундсон, Гунарсон, Г. Сигурдсон, Бярнасон, Сигторсон (79-Траустасон), Бьодварсон (71-Бярнасон)

Австрия: Алмер, Драгович, Прьодъл (46-Янко), Хинтерегер, Фукс, Баумгартлингер, Илзанкер (46-Шьопф), Алаба, Клайн, Арнаутович, Забицер (71-Янчер).

Крайно класиране в група F

1. Унгария 5

2. Исландия 5

3.Португалия 3

4. Австрия 1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews