Съседски войни на Евро 2016

Англия - Уелс и Германия - Полша разпалват страстите

OFFNEWS 16 юни 2016 в 09:52 3473 1

Две дербита между съседи предлага днешната програма на Евро 2016.

От 16 часа на стадион "Болаер-Делелис" в Ланс се изправят един срещу друг отборите на Англия и Уелс в един от най-старите футболни сблъсъци в историята. Те са се срещали цели 103 пъти до момента, като статистиката е категорично в полза на англичаните, които имат 68 победи и само 14 загуби, като 21 мача са завършили наравно. Уелс тръгна в турнира с победа над Словакия и сега с нов успех ще си гарантират продължаване напред.

В същото време Англия изпусна победата в последната минута срещу Русия и завърши реми 1:1 в първия си мач. Евентуално поражение днес обаче ще бъде доста неприятно за възпитаниците на Рой Ходжсън преди финалния им мач със Словакия.

В група С Германия и Полша могат да определят победителя в потока от 22 ч. на "Стад дьо Франс" в Париж. И двата отбора стартираха с победи и нов успех им гарантира 1/8-финал. Двата тима бяха и в една квалификационна група, като си размениха по една домакинска победа - 2:0 за Полша във Варшава и 3:1 за Бундестима във Франкфурт.

От 19 часа пък Украйна и Северна Ирландия се изправят в Лион в среща от същата група, която може да определи кой ще отпадне от еврофиналите. Равенство би запазило шансовете и на двата отбора, но едва ли влиза в сценариите и на двата щаба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови