Албания изхвърли Румъния от Евро 2016

Франция и Швейцария продължават на осминафиналите след 0:0 в Лил

OFFNEWS 19 юни 2016 в 23:51 7260 1

Албания записа историческа първа победа при дебюта си на голям международен форум. Воденият от италианеца Джани де Биази тим победи с 1:0 Румъния в последния си мач от предварителна група А на Евро 2016 и изхвърли северните ни съседи от надпреварата. Преди началото на двубоя в Лион Румъния беше с по-добри шансове да продължи, но за целта трябваше да победи Албания и да се надява Франция да спечели срещу Швейцария.

Нищо от това не се случи и така румънците финишираха безславно на последното място в групата. Спечелените три точки осигуриха на албанците трето място в групата и сега те остава да се надяват да попаднат сред 1/8-финалистите като един от четирите най-добри трети отбори в групите.

Румъния започна по-активно двубоя, но албанските контраатаки бяха доста опасни. Леняни пропусна отблизо от отлична позиция, но в 43-ата минута Садику  беше по-прецизен, като насочи топката с глава в мрежата при едно неразчетено излизане на Татарушану. До края най-интересното беше гредата на резервата Андоне, но това беше крайно недостатъчно за обрат.

Румъния - Албания 0:1
0:1 - Садику (43)
Румъния: Татарушану; Сапунару, Григоре, Кирикеш, Мател; Хобан, Препелица (46-Санмартеан); Попа (68-Андоне), Станчу, Станку; Алибек (57-Торже).

Албания: Бериша; Хюсай, Айети, Маврай, Аголи; Абраши, Баша, Мемушай; Лила, Садику (59-Балай), Леняни (77-Роши).
Жълти картони: Мъцел, Мамушай, Сапунару.

В другия мач от групата Франция и Швейцария не успяха да си отбележат гол на стадиона в Лил. "Петлите" удариха три греди, а в края на мача реферът подмина дузпа за Швейцария, за задържане на Джемайли в наказателното поле. В крайна сметка двата тима добавиха по една точка към актива си, което им беше напълно достатъчно да финишират на първите две места.

Швейцария - Франция 0:0

Швейцария: Зомер, Родригес, Джуру, Шер, Лихтщайнер, Джака, Джемайли, Бехрами, Мехмеди (86-Ланг), Шакири (79-Фернандес), Емболо (74-Сеферович).

Крайно класиране в група "А":
1. Франция 7 т.
2. Швейцария 5 т.
3. Албания 3 т.
4. Румъния 1 т.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови