Батков готов да подари акциите си в "Левски"

Ивайло Анев 16 февруари 2015 в 18:40 4397 1

Собственикът на "Левски" Тодор Батков

Собственикът на "Левски" Тодор Батков обяви, че е готов да отстъпи част от акциите си в клуба на привържениците на отбора, които искат да му помогнат финансово. Това каза той в интервю, публикувано на официалния интернет сайт 

Батков признава, че финансовата ситуация на „сините“ е тежка и че отборът има нужда от постъпления на свежи средства, за да подсигури стабилното съществуване на клуба.

"По време на предишното заседание на Управителния съвет на клуба, на което бях поканен, заявих това свое намерение пред членовете на съвета. Същият ден беше учреден и Бизнес клуба към тръста на привържениците „Синя България”. Тогава отново повторих това свое намерение", заяви Батков.

Според него ситуацията е следната: Клубът изпитва сериозни финансови проблеми в началото на полусезона. Те са предизвикани от натрупани немалко задължения през последните две-три години. Изплащането на тези задължения са условие за издаване на лиценз за участие на Левски в европейските турнири през тази година.

Собственикът на "Левски" обясни, че става дума за сума от порядъка на милион-милион и двеста хиляди лева. В нея влизат заплати на първия отбор и персонала за декември, задължения към клубове за привлечени футболисти, както и задължения по неплатени възнаграждения на освободени футболисти и треньори.

"В същия момент, клубът продължава да функционира, тоест необходими са и свежи пари за осъществяването на дейността. На този етап, след като вече приключихме със селекцията през зимната пауза, говорим за свежи постъпления в бюджета на клуба от порядъка на минимум петстотин – петстотин и петдесет хиляди лева месечно", обясни Батков.

По думите му от началото на 2015 г. клубът е реализирал приходи от близо милион и половина лева, половината от които осигурени от собственика отбора, които са отишли за погасяване на стари задължения и частично финансиране на текущата дейност.

"Винаги съм считал, че всеки, които обича Левски, трябва да е съпричастен в това дело, за да бъде клубът финансово стабилен и с успехите си да радва своите привърженици. Нещо повече, не мисля, че има разлика между моя принос и приноса, например, на всеки привърженик, който си купува карта или билет за всички домакински мачове, фланелки на децата. Страшно много хора обичат Левски – хора най-различни, хора с различни финансови възможности. Моят апел е към всеки, който може да отдели в този тежък момент каквато и да е сума, да я дари в касата н клуба, срещу което ще получи от мен безвъзмездно съответния пакет акции. По този начин ще стане акционер и ще участва в общото събрание и ще се чувства съпричастен към съдбините на клуба", казва още Тодор Батков.

"В момента клубът организира отпечатването на акциите от новата емисия в печатница „Демакс”. Докато новите акции бъдат издадени клубът отпечатва Временни удостоверения на мое име. Всеки, който желае, може да се обърне към клуба, към националния клуб на привържениците, към тръста „Синя България” или към мен лично и да изяви своето желание. Готов съм да джиросам съответния пакет акции и съответно той да бъде вписан в книгата на акционерите. Той трябва да внесе номинала на акциите в касата на клуба или по сметка като дарение, за което ще бъде оформен съответния договор за дарение", посочи той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови