Батков дава 15% от акциите на "Левски" на феновете

Ивайло Анев 11 ноември 2014 в 15:40 3534 0

Собственикът на "Левски" Тодор Батков спази обещанието си и даде 15% от акциите на отбора на феновете.

Собственикът на "Левски" Тодор Батков насрочи Об­що събрание за 17 декември, на което се очаква той да прехвърли 15% от акциите на клуба на тръста "Синя България". 

Днес адвокатът и представители на сдружението обявиха подробностите по договорката и финансовото състояние на клуба. Така запалянковците ще участват пълноправно в управлението на тима от "Герена".

От своя страна, тръстът се ангажира да налива по 1 милиона лева годишно в клуба.

„Поех ангажимент да им предоставя мои акции срещу задължение с договор. Тръстът с различни инициативи ще осигурява в бюджета на клуба пари от порядъка на 1 млн. лева. Вече ще видим, за какво точно ще бъдат използвани тези пари", заяви Батков.

„Възнамерявам да предложа изменения в устава, който да предвиди увеличаване на състава на УС от 5 на 7 души. Ще предложа да поканим по един представител от Тръста и Националния клуб на привържениците (НКП)", продължи адвокатът.

Той заяви, че в края на месец октомври вещи лица от Търговския регистър са извършили пълен преглед на счетоводството и финансовите сметки на клуба. "Оценките бяха депозирани и приети и това ни даде възможност да свикаме Общо събрание на акционерите, което има за цел да увеличи капитала на клуба чрез апорт. В резултат на това загубите на "Левски" в края на 2014 г. ще бъдат изчистени. Общият размер на вземанията към мажоритарния собственик са 29 966 000 лева", коментира Батков.

Председателят на тръст "Синя България" Васил Колев изрази оптимизъм за бъдещето на "Левски".

Клубът става частично отбора на народа. Оптимист съм, че може би ще се повторят нещата от юбилея. Тогава участвахме в кауза. Сега имаме по-голяма кауза - да спасим "Левски". Най-голямото доказателство за начина, по който е управляван клубът, са празните трибуни. Отборът е опрян до стената. Ако феновете на си мислят, че са водили война с мажоритарния собственик Тодор Батков, могат да смятат, че са я спечелили", каза Колев.

Батков заяви, че има голяма вероятност глобата от УЕФА от 250 000 евро, която бе наложена на клуба заради неизпълнение на финансовия феърплей може да отпадне. С промените в бюджета, които трябва да бъдат направени до края на годината, ще бъдат изпълнени изискванията на Европейската футболна централа.

Според правилата санкцията трябваше да бъде взета от бъдеща финансова печалба на клуба от бъдещи участия в турнирите на УЕФА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови