Фенове на „Левски“ на протест срещу Батков (снимки)

Ивайло Анев 02 април 2014 в 17:30 6747 2

Снимка Сергей Антонов

Фенове на „Левски“ на протест срещу Батков

Фенове на „Левски” се събраха на протест пред кантората на президента на столичния клуб Тодор Батков на улица „Алабин”.

В същото време в района бдяха седем патрулки, три микробуса и няколко полицаи на мотоциклети. Имаше проверка на личните карти на някои от феновете.

Адвокатът се движи с охрана и бронирана кола, за да се спаси от "любовта" на феновете. Той напусна кантората си час преди планирания протест и не се засече с трийсетината запалянковци.

Феновете искат Батков да направи одит на клуба, след което да го продаде. Според тях собственикът е влязъл в ролята на ликвидатор на клуба, което води и до слабите резултати на отбора. Феновете настояват и за публична продажба на акциите на клуба, както това беше направено с ЦСКА.

В подписка в социалните мрежи се казва: „В името на бъдещето на клуба и за да разсее съмненията, че дей­ства като ликвидатор, на първо място, г-н Батков трябва да допусне външен одитор (Due diligence), кой­то да направи цялостна ре­визия на финансовото съ­стояние на ПфК „Левски“ АД и то да бъде публикувано в ин­тернет, за да може всеки за­интересуван да се запознае с него. На второ място, г-н Батков трябва да пусне в продажба акциите на ПфК „Левски“ АД при прозрачна про­цедура. След като изпълни тези си задължения, на тре­то място, г-н Батков трябва да напусне ръководните ор­гани на клуба, тъй като него­вото присъствие е в проти­воречие с основната цен­ност, с която преди сто го­дини бе създаден „Левски“ - а именно да бъде Отбора на народа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови