Александър Томов: Не съм взимал пари от ЦСКА, само съм наливал

OFFNews 20 октомври 2015 в 15:29 2853 3

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов. Снимка: БГНЕС

"Не виждам за какво мога да бъда обвиняван. Това е несериозно и аз наистина не знам за какво е издигнат плакатът. Аз единствено съм наливал пари в ЦСКА, а не съм взимал."

Това заяви бившият собственик на ЦСКА Александър Томов пред "Тема Спорт" по повод нападките на феновете на "армейците" по негов адрес на митинга им пред Народното събрание в неделя. "Червените" запалянковци издигнаха транспаранти с надписи "Съд за Томов".

"Правил съм всичко от изключително алтруистични намерения. Наречете го идеализъм. Но просто е нечестно да се издигат такива плакати срещу мен. А и по какъв начин аз съм виновен за настоящата ситуация в ЦСКА? Клубът бе вкаран в предумишлен и ненужен фалит. Пращането във "В" група и разпускането на силния ни отбор трябва да бъде разследвано", каза още Александър Томов.

"Не е вярно, че клубът е бил вкаран в несъстоятелност по мое време. На 23 декември 2014 година съдът е признал футболистите като актив на клуба, който е в размер на 18 млн. лева. Значи несъстоятелност няма. Всичко започна от умишленото неплащане на лиценз. Говореха, че може да се създаде друго дружество и то да започне от "А" група. Не знам дали дошлите след мен собственици излъгаха обществеността за тази възможност, или самите те бяха излъгани. Факт е обаче, че ако отборът не се бе разпаднал, лятото щяха да се продадат 2-3 играчи за 2-3 млн. евро и всичко да бъде наред. Вместо това обаче основният актив на клуба - играчите, бе унищожен и оттам се влезе в несъстоятелност", допълни още бившият собственик на ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!