ЦСКА: Отказът на Витоша е провокация и може да доведе до безредици

OFFNews 16 октомври 2015 в 21:07 2230 5

Футболният ЦСКА реагира чрез декларация на отказа на Витоша Бистрица да излезе в дербито на Югозападната В група на ст. "Българска армия" в неделя, като "армейците" гарантират "абсолютно нормално протичане" на мача.

От "червения" клуб смятат, че това е провокация, която "може да създаде сериозни проблеми и да доведе до безредици".

"Искаме да информираме вас и широката общественост, че футболен клуб ЦСКА гарантира за абсолютно нормалното протичане на всеки един наш мач", се казва в декларация на червените.

"Всички в клуба смятаме, че всякакъв отказ от участие в мача в неделя от 11-ия кръг на югозападната В група между отборите на ЦСКА и "Витоша" (Бистрица) е провокация към нашия клуб, която може да създаде сериозни проблеми и да доведе до безредици", допълват от ЦСКА.

По-рано днес треньорът на "Витоша" Костадин Ангелов обяви, че "бистришките тигри" отказват да излязат на ст. "Българска армия" в неделя заради "политизирането на мача".

"Всички спорове би трябвало да се решават на терена с честна игра. Изключително сме изненадани от факта, че никой от ръководството на "Витоша" не се е свързал с нас, за да ни информира за намеренията си", се казва в декларацията на "червените".

"Надяваме се все пак мач да има, за да създадем един истински футболен празник, да зарадваме всички фенове по трибуните и да покажем кой е първенецът на В група", допълва клубът.

Предвижда се преди началото да бъдат представени състезателите от всички обединени спортни клубове ЦСКА, които ще направят кратки демонстрации. След мача ще бъде организирано мирно шествие до пл. Народно събрание.

"С този мирен протест желаем да покажем, че не сме съгласни с определени (без)действия на държавата към нашите спортни клубове. Надяваме се да припомним на всички какво явление е ЦСКА", се казва в декларацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови