Метрологичен надзор прави проверка на ОМВ

Владимир Йончев Последна промяна на 14 септември 2014 в 20:26 10711 31

Два органа за метрологичен контрол правят проверка на бензиностанцията на ОМВ на Околовръстния път и бул. "Бъкстон", съобщи Добрил Досев от форума OFFRoad-Bulgaria.com. Той е тръгнал за бензиностанцията, за да подкрепи Боряна Хрисимова. По-рано днес ОМВ наля в колата й 46 литра газ, въпреки че бутилката е за 42 литра. Хрисимова заплаши, че ще спи на бензиностанцията, докато не дойде контролен орган, който да провери колонката.

Малко по-късно Хрисимова се е обадила на тел. 112, а операторите са изпратили патрулка. Полицаите са снели обяснения от клиентката и от служителя, който е налял газта.

След това в бензиностанцията са пристигнали хора от фирмата "Рае България", която извършва метрологическия надзор на ОМВ. Малко след тях са пристигнали и служители на Държавната агенция за технически и метрологичен надзор.

OFFNews все още не разполага с официалните данни от замерванията. Според разказаното от Добрил Досев, който е бил на няколко метра от експертите, в момента на измерването колонката е работела коректно, давайки стандартното отклонение от 8 стотни и то в полза на клиената. Колонките обаче били от тип, който може да се манипулира дистанционно и да показва различни резултати при всяко зареждане.

Най-вероятно утре Боряна Хрисимова ще бъде поканена да бъде измерен обемът на газовата бутилка в колата й. Уредбата е фабрична от производителя на "Рено Меган". В спецификацията производителят е посочил обем от 42 литра. След тази проверка ще има повече яснота дали грешката е у производителя или има проблем при ОМВ.

OFFNews продължава да очаква отговорите на австрийската верига на въпросите, които изпратихме веднага след сигнала.

П.П. Току що регионалният мениджър на ОМВ се е обадил на Боряна Хрисимова и е настоял тя да провери обема на бутилката си в сертифицирана лаборатория. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.09 2014 в 19:02

Тия с газовите бутилки в багажника са особена порода. Не ги понасям!

16.09 2014 в 17:59

Контрол трябва да се прави постоянно, а не само когато някой клиент се оплаче. И не медиите да проверяват колко гориво се сипва или при колко градуса замръзва, а точно контролните органи трябва постоянно да проверяват и да наказват. И не да пишат, че тръгват на проверки от еди коя си дата до еди кога си, ама да са на постоянни проверки. Елементарно, ама пореден пример, че всички на държавна работа само си клатят краката и чакат нещо да стане, за да свършат някаква работа.

15.09 2014 в 17:07

И какво стана сега? Оказва се, че от Рено лъжат за капацитета на газовите си уредби?

15.09 2014 в 16:12

Съветвам дамата да си провери бутилката в лицензиран сервиз да вземе необходимите документи от производителя на автомобила и да ги осъди .

15.09 2014 в 15:20

Запомнете го от мен,никога не пълнете бутилките си до горе ,толкова е просто...Спестявате си скандали като този..

15.09 2014 в 11:21

dsc, как защо??? За кликове! За рейтинг!!! Ние това обичаме. Все някой друг да ни е виновен, все някой да ни прецаква... УСпокояваващо ни действа, явно! Няма никакъв проблем, че жената си е поискала проверка. Но шумът, който тя вдига около това, наистина ще наложи извинение ако проблемът се окаже в "нейния телевизор". Няма да се учудя ако утре и по телевизията се повдигне темата. Ако им се стори, че привлича "клиенти"... ще го направят още утре.

15.09 2014 в 09:54

не мога да разбера защо занимавате читателите си с нещо, видяно на някаква бензиностанция от вас сутринта. За пръв път ли чувате, че газовите бутилки имат свободен обем, който е с цел безопасност и пълненето догоре може да повреди клапана, така че да се пълни целия обем. това е масово, всички бутилки могат да се пълнят над дадената от производителя вместимост, дори да не е развален клапана. Просто производителя се е презастраховал, за да не се получава свръхналягане, при награване и т.н. Елементарно е, да иде наистина да си провери бутилката стига сте занимавали хората с глупости. ОМВ и другите ви лъжат с качеството, не с количеството и правете репортажи за това, не залъгвайте хората.който иска качество, което макар и малко да се доближава да европейското, да зарежда в ЕКО. там горивата НЕ СА ОТ ЛУКОЙЛ и когато ги разреждат на обекта, все пак не са разредени веднъж вече от самия производител.

15.09 2014 в 07:45

Откакто ОМВ сложиха българин от Стара Загора за Управител на веригата, известен с корупционното си мислене постепенно отиват към нулата.