Метрологичен надзор прави проверка на ОМВ

Владимир Йончев 14 септември 2014 в 20:26 11516 31

Два органа за метрологичен контрол правят проверка на бензиностанцията на ОМВ на Околовръстния път и бул. "Бъкстон", съобщи Добрил Досев от форума OFFRoad-Bulgaria.com. Той е тръгнал за бензиностанцията, за да подкрепи Боряна Хрисимова. По-рано днес ОМВ наля в колата й 46 литра газ, въпреки че бутилката е за 42 литра. Хрисимова заплаши, че ще спи на бензиностанцията, докато не дойде контролен орган, който да провери колонката.

Малко по-късно Хрисимова се е обадила на тел. 112, а операторите са изпратили патрулка. Полицаите са снели обяснения от клиентката и от служителя, който е налял газта.

След това в бензиностанцията са пристигнали хора от фирмата "Рае България", която извършва метрологическия надзор на ОМВ. Малко след тях са пристигнали и служители на Държавната агенция за технически и метрологичен надзор.

OFFNews все още не разполага с официалните данни от замерванията. Според разказаното от Добрил Досев, който е бил на няколко метра от експертите, в момента на измерването колонката е работела коректно, давайки стандартното отклонение от 8 стотни и то в полза на клиената. Колонките обаче били от тип, който може да се манипулира дистанционно и да показва различни резултати при всяко зареждане.

Най-вероятно утре Боряна Хрисимова ще бъде поканена да бъде измерен обемът на газовата бутилка в колата й. Уредбата е фабрична от производителя на "Рено Меган". В спецификацията производителят е посочил обем от 42 литра. След тази проверка ще има повече яснота дали грешката е у производителя или има проблем при ОМВ.

OFFNews продължава да очаква отговорите на австрийската верига на въпросите, които изпратихме веднага след сигнала.

П.П. Току що регионалният мениджър на ОМВ се е обадил на Боряна Хрисимова и е настоял тя да провери обема на бутилката си в сертифицирана лаборатория. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews