Пак протести "на кафе" пред НС, този път срещу "съдебната реформа" на ДПС

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2015 в 11:51 4824 12

Протестна мрежа подновява протестите "на кафе" пред Парламента.

Причината - прокарваните от ДПС промени в конституцията, които да направят съдебна реформа по модел на партията на Доган, Местан и Пеевски.

Първият ще бъде утре, от 8:30 ч. Той бе анонсиран, след като лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че сегашният проект за изменение на конституцията на Реформаторите трябва да бъде оттеглен, а на негово място ДПС щели да внесат свой проект, който да прокара "консенсусни" промени с цел съдебна реформа. Местан поиска това да стане незабавно, както и Народното събрание да гласува законопроекта на ДПС извънредно, през август, когато по принцип е лятната ваканция на депутатите.

"ДПС поиска разписването на нови конституционни промени по техен модел. Ахмед Доган (Хидроинженера), Лютви Местан (агент Павел), Йордан Цонев (Ментата) и Делян Пеевски (10) ще правят "Реформа"... Елате на служебния вход на Народното събрание всяка сутрин, докато депутатите не разберат, че искаме истинска, а не фалшива или "изтъргувана" Правосъдна реформа", се казва в призива за утрешния протест във фейсбук страницата му, озаглавена "Кафе зад Парламента за истинска Правосъдна реформа или #ОСТАВКА"

Протестите "на кафе" пред Парламента започнаха с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски, предложило Делян Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2015 в 14:03

Протестна мрежа защо не излязоха на протест срещу повишаването цената на тока, защо не излязоха на протест срещу опитите на управляващите да ни вкарат във военен конфликт, защо не протестираха срещу 16 милиардния заем на правителството? Или за тези неща не им се плаща от прокопиев?

21.07 2015 в 13:58

ДПС показаха на РБ че вторите са плюнки.Знам че е обидно,но Радан е г-н никой в парламента и извън него!

21.07 2015 в 13:32

Какво значение има Боко или Доган все е Доган.

21.07 2015 в 13:21

К'ва стана тя? Щом не е по Раданчовски протест до дупка? Е няма да е по Раданчовски, осъзнайте го!

21.07 2015 в 13:06

Прав си, обаче конституцията нацяло никой няма да се хване да я преправя.

Да не говорим, че за да тръгне да работи новата, ще трябва много мислене и работа, неща, за които родният социум няма ни капацитет, ни желание.

Така че се налага поправките да се прави на парче и еволюционно, доколкото може.

Всяка промяна ще мине тогава, когато е достатъчно стегнат чепика на популацията, а в съдилищата е достатъчно страшен батак, за да се отлага още.

21.07 2015 в 12:49

Имам усещането,че целта на всичките напъни за реформи/контрареформи,протести/контрапротести и ..... имат за цел отклоняване на общественото внимание от главния проблем-необходимост от нова Конституция и преуреждане на модела за управление на България. Има необходимост от нов модел на структуириране и функциониране не само на съдебната власт,а също толкова и на законодателната и изпълнителната власти.
В момента се налага мнението,че проблема е само и единствено в съдебната власт. По тази логика обаче се предполага,че всичко и всеки винаги трябва да управлява живота си чрез съдебната власт. Не е ли по-нормално да се създадат правила и условия,за да може обществото да функционира чрез минимална необходимост от намеса на съдебната власт/система?
А иначе,ще продължаваме да си играем на реформи/протести/контрапротести и .....и ще се чудим ,защо нищо не става като в "нормалните" общества и държави. И как стана така,че футболен клуб "Левски" май стана собственост на младия и успешен "таран" на ДПС?
р.с. На кого сега агитката на футболния клуб "Левски" ще вика "..турцииии..." по време на мачовете?

21.07 2015 в 12:48

Всеки депутат е поканен, дори Маяма и Десислава Чуколова. Ако слугинажът им от "експерти" пожелае, може също да дойде да слуша, нямам против.

21.07 2015 в 12:30

Да не пропуснете да поканите Близнашки!

21.07 2015 в 12:22

Партията юруш ще гласува за съветските ценности - блат, откат и кидалово.

Дали такова гласуване е "за турците", в смисъл на българските граждани с определен произход, колективът не е много сигурен.

21.07 2015 в 12:17

Партия Юруш отново за турците ли ще гласува?