МВР предупреди агитката на "Левски"

OFFNews 09 януари 2014 в 21:42 12578 11

Хора от агитките бяха главните действащи лица на протеста на 20 февруари 2013 г., след който правителството на Бойко Борисов подаде оставка.

Снимка Сергей Антонов

Хора от агитките бяха главните действащи лица на протеста на 20 февруари 2013 г., след който правителството на Бойко Борисов подаде оставка.

Трима лидери на агитката на Левски са били привикани в МВР, за да подпишат предупредителни протоколи, че няма да предприемат противообществени прояви на насрочените за утре протести.

Извикани от полицията са били председателят и говорителят на НКП Владимир Владимиров и Димитър Байлов, както и председателят на София-Запад Антон Калчев.

Националният клуб на привържениците на Левски, от който София –Запад е част, излезе с декларация, че намира тези действия на полицията за тенденциозни и репресивни.

По време на продължаващите вече година протести политици, медии и полиция насаждаха в обществото усещането, че протестите ще бъдат окървавени от „агитките”,  пише в декларацията.

Националният фенклуб подчертава, че нито Владимиров, нито Байлов, нито Калчев са били задържани на някой от протестите до момента, но въпреки това са принудени да подписват предупредителни протоколи.

Накрая фенклубът декларира, че няма никакво намерение да се намесва в който и да е от утрешните протести. За сутринта в 10 часа пред Народното събрание е насрочен митинг срещу управляващите.
Очаква се той да е по-голям от последните, заради символичната дата - 10 януари, на която преди 17 години започнаха протестите, свалили БСП от власт.

През деня е насрочен и митинг на Волен Сидеров пред американското посолство.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!