Ивайло Динев подкрепи новата окупация

OFFNews 25 януари 2014 в 15:47 8191 25

Ивайло Динев. Снимка: Фейсбук/
Ивайло Динев. Снимка: Фейсбук/"Ранобудните студенти"

Лидерът на студентските протести и един от инициаторите на студентската стачка от миналата година Ивайло Динев подкрепи новата окупация на университета. 

"Когато група смелчаци предприемат действие срещу несправедливостите, дори и в неудобен за теб момент, като човек и гражданин трябва да подкрепиш с каквото можеш. От 1 час съм в наново окупирания Ректорат на Университета. Има смисъл. Хората вътре имат вяра. Това са все съмишленици по идеи. Да се отречеш от тях - самоубийство, да мълчиш - страхливост. Ще помагам с каквото мога, не желая да бъда на предни линии. Разбрах, че студентите вътре не искат структури и процедури, просто ще се редуваме на смени. Важно е да се отбележи, че в момента в окупирания Ректорат има доста ранобудни студенти. Относно позицията на страницата на Ранобудните студенти, бих казал, че дава добра възможност всеки сам да реши дали да участва или не. Аз реших."

Това написа в своята фейсбук страница Динев по повод подновената окупация на Ректората. 

Миналата седмица лидерът на "Ранобудните" заяви в предаването "Петата власт" по OFFRoad Radio, че нова окупация не е изключена след края на сесията. Днешната акция обаче не е дело на Ивайло Динев, а самите ранобудни се разграничиха от подновяването на окупацията. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!