Quantcast

Пак професор Токушев стана жертва на окупацията

Владимир Йончев Последна промяна на 25 януари 2014 в 09:00 8534 20

СУ отново окупиран
СУ отново окупиран

Професор Токушев отново се оказа жертва на окупацията в Софийски университет. Тази сутрин в 8 ч. той стоеше под дъжда пред бариерата на университета и чакаше, защото беше единственият, който имаше изпит в този ранен час. С него бяха около двайсетина студенти от първи курс право, които трябваше да държат изпит по История на българското право.

Именно на лекция на професор Токушев започна предишната окупация, когато Ранобудните студенти влязоха в негов час и окупираха Аудитория 272.

Втората окупация на СУ започна вчера около 11 ч. Група от около 10-ина студенти останах скрити в стаите и изчакаха всички да си тръгнат. Около 23 ч. излязоха и с вериги заключиха външните решетки на университета и поеха контрол. Малко след това, когато бе обявено, че СУ отново е окупиран, започнаха да идват още студенти.

Заключен в сградата се оказа и зам.-ректорът на университета Румен Панков, който преговаря първо с двама от студентите, а малко след това и с всички, които бяха в сградата. Той се опитваше да им обясни, че окупацията е безсмислена и ги увещаваше да не я правят, но студентите устояха.

За разлика от предишната окупация обаче те нямаха съдействието на администрацията. Тя заключи вратите и така голяма група студенти се оказа заключена в двора на университета, а друга група бе вътре в сградата.

Младежите, които тази нощ окупираха университета, са доста различни от главните действащи лица, които направиха първата окупация. Почти всички от тях са били част от Ранобудните, но не от първа линия.

През нощта те призоваха към тях да се присъедини и Ивайло Динев, който бе всепризнат лидер на студентския протест, и всички останали от Ранобудните.

Около 2 ч. окупиращите прочетоха декларация, в която освен познатите две искания за оставка и разпускане на парламента, имаше и две нови - оставка на ректора Иван Илчев и отстраняване на професор Токушев от академичното тяло.

През нощта имаше информация, че ректорът ще атакува сградата, заедно с полиция, за да ги разгони окупаторите, затова те отправиха призив към хората да дойдат за подкрепа в 6 ч. Около този час вече имаше хора пред вратите, но полиция така и не навлезе на територията на СУ. През цялата нощ минаваха наблизо две патрули.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2014 в 23:25

професорът балкански - "уважаван" поребител???!
Въх, жива да не бех... И кой точно па тука те уважава??
Платен партиен драскач, необразован при това.

26.01 2014 в 09:50


Дришльовци.
Да им се тегли по един бой, и всяка заран и вечер да мият краката на Христо и Евлоги Георгиеви.

26.01 2014 в 09:41

За окупация насред сесия, дедо ви поп има само едно логично обяснение - окупаторите имат реалистични очаквания за цафунгери в тефтера. Съвсем малко се различават от недорасляците, дето се обаждат за бомби в училище.

26.01 2014 в 08:53

Като ги слушах сутринта,докато разбера кой говори, реших, че се изказват деца със СОП....

26.01 2014 в 05:22


Балкански, Чудя ти се на акъла. Имаш зачатъцъ на здрав разум, пък не разбираш какво продажно мекере е простакът циркаджия Болен.
Що така бе canım?

25.01 2014 в 18:49

http://anketi.dir.bg/anketar.php?id=571
АНКЕТА
Подкрепяте ли втората окупация на СУ?
43.45% - Да
56.55% - Не

25.01 2014 в 18:47

На ЛУМПЕНЩРАСЕ става хладно, студено......!!!!!
А простата истина е, че застудява и гаргамелските реститути от ЛУМПЕНЩРАСЕ ша са примъкват на топличко!!!!!!
Погледнете ги тея тъпи физономии на дъртляци, това студенти ли са.
Ако тези жалки дебили ще свалят правителството, то това правителство ще управлява вечно.

25.01 2014 в 17:17

Статията е пълна с правописни грешки. Да не сте я писали пияни?

25.01 2014 в 17:03

Токушев е срам за България. Не може хора, които работят за мафията и за оная дебела нагла свиня да обучават студенти и да бъдат техен пример. Подкрепям искането на студентите за неговото отстраняване като преподавател в СУ!

25.01 2014 в 15:15

OFFnews – защо продължавате да допускате КРАЖБА НА НИКОВЕ?

Повечето коментари вчера и днес от името на "Професор Балкански" са пуснати от нагъл простак, който се прави на интерес и излага авторитет на уважавани потребители.

И други вече се оплакаха от същото. Йончев, нали обеща да прекратиш възможността за подобна злоупотреба?