Quantcast

"Ранобудните" се разграничиха от новата окупация на СУ

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2014 в 14:43 3001 21

"Ранобудните студенти" се разграничиха от действията на новите окупатори на Софийския университет.

В своя декларация ранобудните заявиха, че действията, извършени на 24 януари, не са тяхна инициатива.

"Неколкократно сме изразили своята позиция, че в настоящия момент тази форма на протест е изчерпана и продължаваме борбата си под други форми.

Инициираният от нас обществен дебат под формата на кръгли маси, които трябваше да започнат днес, 25-ти януари, беше нашата стъпка за надграждане на протеста в резултат от обществените очаквания. На този етап кръглите маси не могат да бъдат проведени в условията на окупация на ректората на Софийския университет.

Смятаме, че всеки свободомислещ студент и гражданин има правото сам да избере позицията си спрямо настоящата окупация и нейните искания."

Снощи Ректоратът на СУ беше отново напълно окупиран, този път обаче от различни лица, а не от "ранобудните". 

Исканията обаче са същите - оставка на правителството, разпускане на парламента и избори 2 в 1 през май. Освен това те настояват и за освбождаването на проф. Димитър Токушев. Малко по-късно към исканията им бе добавено и това за оставката на ректора проф. Иван Илчев.

Окупацията е била обявена малко преди полунощ. Студентите, които са я извършили, са се скрили в Ректората по-рано през деня. Късно вечерта те успели да заключат сградата отвътре. Освен охраната и няколко служители, в университета по това време бил и зам.-ректорът проф. Румен Панков.

Първоначално той се опитал да ги разубеди, обяснявайки им, че акцията им е безсмислена, а след това приел няколко студенти на преговори в кабинета си. Малко по-късно той е поканил всички студенти в зала 1 и по-време на тази среща е имало по-високо напрежение.

В същото време, малко преди 2,00 часа след полунощ, охраната заключи вратите. Така студентите, които са вътре, не могат да напуснат сградата, дори и да свалят веригите, с които са заключили вратите на Ректората.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2014 в 11:23

"Ранобудните студенти" се разграничиха от действията на новите окупатори на Софийския университет.
------------------------------------------
Гуреливите се разграничават от сополивите.

Заб.
прокопита, и още три мил. долара да ви изсипе фондация "америка за България", и още месечни и годишни БАН-ове да налагате на неудобните коментатори, ВЛАСТ ще видите през криво макаронче. Щото сте същите комунета, като бекапундите.

26.01 2014 в 18:04

Ръкоблудните студенти са жалки боклуци !

26.01 2014 в 05:27

Като видя някой да размахва юмрук, идва ми да взема тоягата и да му строша болшевишкия череп.

25.01 2014 в 23:50

Моля се тази окупация да не успее, защото тези студенти са подкокоросвани от разни преподаватели за болните си цели, други имат политически виждания. Такива протести не трябва да се подкрепят. За това мнение ми казаха, че съм от БСП, но не съм. Просто съм разочарован от всички. Стигна се да се карам с хора, които преди бяха заблудени от окупацията било от преподаватели и други, но няма смисъл. Окупацията е безсмилена.

25.01 2014 в 21:27

... технологиите на грабеж и манипулация, за които говори georgi tchinkov, са точно такива, че и още по-чудовищни... но не ЕК, а Н.В. Елизабет и мерзките британски интереси са Първопричината. Да не се забравя, че въпросната Елизабет представлява и Белия капитал (капиталите на руското дворянство, които в пъти надвишават нейния собствен преди сливането)... хм, най-крупният клиент на Дж. Сорос е ...Елизабет!?!

П.С. ... моля, информирайте се, граждани, преди да "цъкате" плюсове и минуси... ДА ЖИВЕЕ УКРАИНСКАТА НАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ... дано не я сполети нашата "участ"... спокойна вечер на всички, които се радват за това

25.01 2014 в 21:23

... технологиите на грабеж, за които говори georgi tchinkov, са точно такива, че и още по-чудовищни... но не ЕК, а Н.В. Елизабет и мерзките британски интереси са Първопричината. Да не се забравя, че въпросната Елизабет представлява и Белия капитал (капиталите на руското дворянство, които в пъти надвишават нейния собствен преди сливането)... хм, най-крупният клиент на Дж. Сорос е ...Елизабет!?!

П.С. ... моля, информирайте се, граждани, преди да "цъкате" плюсове и минуси... ДА ЖИВЕЕ УКРАИНСКАТА НАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ... дано не я сполети нашата "участ"... спокойна вечер на всички, които се радват за това

25.01 2014 в 19:59

На ЛУМПЕНЩРАСЕ става хладно, студено......!!!!!
А простата истина е, че застудява и гаргамелските реститути от ЛУМПЕНЩРАСЕ ша са примъкват на топличко!!!!!!
Погледнете ги тея тъпи физономии на дъртляци, това студенти ли са.
Ако тези жалки дебили ще свалят правителството, то това правителство ще управлява вечно.

25.01 2014 в 19:57

http://anketi.dir.bg/anketar.php?id=571
АНКЕТА
Подкрепяте ли втората окупация на СУ?
43.45% - Да
56.55% - Не

25.01 2014 в 18:08

Докога с това разделение, бе хора? Не сте ли способни да поставите общия интерес над личните си амбиции и търкания?

25.01 2014 в 17:09

Койчо , настина има обрЪквация , но идват изборите , прав си да задаваш въпроса КОЙ , може да са лошите олигарси , може да са добрите аз залагам за грешка на добрите олигарси, защото НЯМА ВРЕМЕ ! Като "опорна точка" ще поставя отразяването на минутата от добрите медии на добрите олигарси и НПО .