Ден 60: Съединението - заедно сме и не ни е страх! (видео)

Протестът се готви за 10 септември

OFFNews 06 септември 2020 в 20:43 4342 0

Снимка Йорданка Веселинова / OFFNews

Стотици се събраха в центъра на София, за да поискат за 60-и път оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

И в София - по примера на Пловдив - демонстрантите издигнаха огромен трибагреник по повод 135-та годишнина от Съединението на България. На флага е изписано "Оставка".

"Съединението! Заедно сме и не ни е страх! Ден 60!" - заявиха в социалните мрежи от "Отровното трио".

Хлябът е символ на свободата - всеки ден се замесва, опича, изяжда. Една майка, чиито деца протестират всеки ден, е донесла хляб, заяви от трибуната пред Президентството адвокат Николай Хаджигенов и прикани демонстрантите да си вземат от него.

Снимка: Йорданка Веселинова / OFFNews

Режимът на диктатора Борисов постигна чудесно съединение между държавата и мафията. А миналата сряда Борисов постигна детската си мечта. Той се превърна в най-кървавия диктатор, каза Хаджигенов.

10 септември, 8 часа, цяла България е София, защото в София е най-голямата кочина. Бъдете готови, пуснете си отпуск и направете всичко необходимо, защото свободата има цена. Всеки от нас трябва да плати цената за свободата си - обърна се към множеството Хаджигенов. 

Към 21:20 ч. шествието се отправи към Орлов мост, за да издигне 10-метровия национален флаг.

За около два часа движението на Орлов мост беше блокирано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови