Чешки гражданин прекара 24 часа в ареста за снимане на протеста

OFFNews 13 ноември 2013 в 14:44 10419 11

Петр Митренга
Петр Митренга

 

Чешкият гражданин Петр Митренга, задържан вчера при опитите му да снима протеста при обсадата на парламента през деня, е бил освободен след 24-часов арест в столичното 5 Районно управление на полицията, съобщи bTV.

Митренга е бил задържан на ул. „Оборище“ при опитите му да снима полицаите с мобилния си телефон, докато настъпват към студентите.

Митренга е от Чехия, но oт 40 години живее в България. Той разказа, че преди задържането му един от униформените се обърнал към него и му заявил, че няма право да снима. Тогава влезли в кратък спор, при който гражданинът настоявал, че има право да снима случващото се.

Полицаят му поискал личната карта, но в момента, в който мъжът бръкнал в якето си да му я представи, бил хванат за ръката и директно вкаран в полицейския бус, разказа още той.

Задържането на Митренга по случайност е заснето във видеоматериал от протеста и сблъсъка с полицията. От видеото ясно личи, че без да е проявил агресия, гражданинът е бил брутално повален на земята от униформените заради отказа си да спре да снима.

 
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика