Quantcast

Чешки гражданин прекара 24 часа в ареста за снимане на протеста

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2013 в 14:44 9505 11

Петр Митренга
Петр Митренга

 

Чешкият гражданин Петр Митренга, задържан вчера при опитите му да снима протеста при обсадата на парламента през деня, е бил освободен след 24-часов арест в столичното 5 Районно управление на полицията, съобщи bTV.

Митренга е бил задържан на ул. „Оборище“ при опитите му да снима полицаите с мобилния си телефон, докато настъпват към студентите.

Митренга е от Чехия, но oт 40 години живее в България. Той разказа, че преди задържането му един от униформените се обърнал към него и му заявил, че няма право да снима. Тогава влезли в кратък спор, при който гражданинът настоявал, че има право да снима случващото се.

Полицаят му поискал личната карта, но в момента, в който мъжът бръкнал в якето си да му я представи, бил хванат за ръката и директно вкаран в полицейския бус, разказа още той.

Задържането на Митренга по случайност е заснето във видеоматериал от протеста и сблъсъка с полицията. От видеото ясно личи, че без да е проявил агресия, гражданинът е бил брутално повален на земята от униформените заради отказа си да спре да снима.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2013 в 19:20

Колкото и да се напъват тук гербаджийските ибрикчии - въпросното лице е задържан за "неизпълнение на полицейско разпореждане" и "съпротива при арест". Още глупави въпроси?

13.11 2013 в 19:16

Микеле,
кой ти е казал, че трябва да вървя след теб и да ти отговарям? М?

13.11 2013 в 16:20

До там им стигна безсилието срещу основателните искания на Протеста!

13.11 2013 в 15:58

Абсолютно си права! Смешковци сме. Ама това вече го знаем, казала си го в други теми, ние сме се съгласили, няма какво да го обсъждаме повече. Ама моля ти се, скъпа, отговори ми на поне един въпрос, който съм ти задал и ако можеш някой аргумент да кажеш, ще бъде идеално. Разбираш ли колко е смешно положението, от 10 теми се опитам да те накарам да ми отговориш смислено на поне един въпрос и това не се случва :)

Та кажи сега за морала и етиката в политиката, каква е твойта позиция, Пеевски и Моника Станишева ли са тези с най-висшите нравствени устои, най-моралните, най-етичните? Те ли заслужават да ни управляват? И веднага ти казвам, че аз смятам че не са, както и Боко Тиквата, Цв. Цв., Дудука, Болен, Местан-Доган ... всички те не са.

13.11 2013 в 15:54

Поле, отиди, много те моля, да изгладиш червеноармейската розова униформа на украинския ти изнасилвач. Голям стокхолмдски синдром те друса.

13.11 2013 в 15:50

Комунетата от едно време мачкат чехи. Преди - като пришълци с руски танкове, а сега с диктаторски методи като анонимен полицейски произвол.

13.11 2013 в 15:45

Еййй, много взе да ви е страх някой да не ви противоречи, а? :)
Смешковци!

13.11 2013 в 15:40

Как, чакаме Поля всеки момент да се появи с нейните не-аргументирани тези от сорта на "този е бил лично платен от Сорос", "всички на протеста са лумпени", "вие не разбирате как сами се осмивате" или култовото "искам да живея на Марс, ама там има много извънземни". А въпроса морално ли е да се прибере човек за 24 часа в районното (максималното възможно, при положение, че той не е направил нищо) ще остане леко в страни и разбира се не във фокуса на платените драскачи.

13.11 2013 в 15:40

Добре де, какви са тези манипулации?! Ясно е, че не е запрян за снимане - на кадрите снимат десетки хора, кой с проф. апарати, кои с камери, кои с джиесеми... Нетът е пълен с какви ли не снимки от тия събития... И баш па тоя невинен миролюбив случаен чужд гражданин арестуван! Ах, лоши гадни комунисти, даже не дават да се снима...
?!?!?!