Владо Руменов горд, че е хвърлил яйцата по парламента, отива на съд като Босия

Владимир Йончев 13 ноември 2013 в 14:04 6125 11

Арестът на Владо Руменов. Снимка: Иво Божков
Арестът на Владо Руменов. Снимка: Иво Божков

 

Владо Руменов, който тази сутрин хвърли 24 яйца по сградата на парламента, е дал показания пред полицаите в Първо районно, където е арестуван.

Владо е потвърдил, че именно той е запратил яйцата и смята това за политически акт, с който изразява отношението си към депутатите.

Гордея се с този акт, това е гражданска позиция, е казал още Руменов.

Думите му бяха предадени от Иво Божков, който в момента заедно с близки на Владо е пред Първо районно. Иво Божков е научил за показанията на Руменов от адвоката му Милен Шопов.

Очаква се около 18 часа Владо Руменов да бъде закаран в съда срещу Римската стена. Теоретично е възможно Руменов да бъде признат за невинен или пък точно обратното - да му бъде наложена по-строга мярка, но най-вероятното решение е да бъде глобен за дребно хулиганство.

Ако решението не е оправдателно Владо Руменов ще го обжалва, е съобщил адвокатът му.

Случаят е идентичен с ареста на известния дисидент Николай Колев - Босия. През ноември миналата година той бе арестуван от 42 полицаи, защото хвърли домати по парламента. След ареста му започна серия от протести под името "Томатина". Босия беше глобен с 200 лева, но обжалва присъдата си.

Владо Руменов е един от постоянните участници в протеста. Той е фондохранител в криптата на храм-паметника "Св. Александър Невски". Известен е като художник и природозащитник.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!