Quantcast

10 000 души на контрапротест в защита на украинския президент

Вероника Шербанова Последна промяна на 29 ноември 2013 в 18:06 2461 10

Контрапротест в Украйна
Контрапротест в Украйна

 

Над 10 000 души излязоха на контрапротест в центъра на украинската столица Киев, за да изразят подкрепата си за президента Виктор Янукович и за решението за замразяването на преговорите за влизане на Украйна в ЕС.

Демонстрацията беше организирана от управляващата Партия на регионите и премина под надслов „Да построим Европа в Украйна“.

Контрапротестът беше организиран след шести ден на протести против украинското правителство.

Виктор Янукович присъства на срещата на ЕС за Източното партньорство. Той отказа да подпише споразумението за присъединяване към ЕС, защото не иска да разваля отношенията на Украйна с Русия. В същото време Янукович поиска от страните членки по-голяма финансова помощ.

По думите му по-голямата помощ ще позволи на страната да се подготви по-добре за присъединяването към ЕС и за споразумението за свободната търговия. От Брюксел обаче са категорични, че договорените условия няма да се променят.

Според официалното изявление на украинските власти една от основните причини за замразяването на преговорите за присъединяване към ЕС е притеснението, че заради високите критерии на Европа много от украинците ще останат без разходи.

Ние сме обърнати към избирателя. Освен площадите има и човешки фактор – хора, на които трябва да се обясни защо едно предприятие е затворено и къде ще работят, коментира депутатът от Пртията на регионите Владимир Макеенко.

От опозицията обаче са категорични, че причината за отказа е страхът на Янукович, предизвикан от настояването на Европа за освобождаването от затвора на неговия най-голям опонент Юлия Тимошенско.

Двете неща не трябва да се смесват, това е и мнението на госпожа Тимошенко, посочи Макеенко.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2013 в 09:43

ей така харесвам - наедро да ги говориш. ако стане гражданска война с техните хм традиции ще има голеееееееми кланета между населението. което е лошо. но пък колкото и да е странно е добре за нас щото окото на Саурон ще се отвърне от малка България за да си пази ануса.

30.11 2013 в 09:17

пиндустанците изпаднаха в паника украинците нещо не им се дават хахаха

29.11 2013 в 23:36

Да. Та ще се отърве и от истериците като тебе.

29.11 2013 в 23:07

Ей, червените гниди попълиха и този сайт. Къш бе, цивилни фатмаци.

Ами, съотношението е като тук- протест 100 000, контра-10 000
Просто мащабите са им различни, иначе комунделските пируети за държането на власт са до болка известни на потърпевшите народи… не задълго. Човечеството е успявало да се освободи рано или късно от всяка чума.

29.11 2013 в 19:57

Искаш ли да си саморазказваш собствения си фетишизъм в тефтерчето под юргана, и да не занимаваш публиката с глупости?

29.11 2013 в 19:55

Нашите ДЕМОПЕДЕРАСЧЕНЦА оправиха България, че сега и за Украйна пуснаха сълзи и сополи.

29.11 2013 в 19:51

Не, какво да правят на площада 100 000 души? Това местните протестърчета се мъкнат на площада за 130 гривни на час, а ако ще участват в сбиванията нощеска - 230 на час.
А виж в заводите в промишлените райони, правят митинги против е-сето. И в Крим.
Та излиза, че работниците и флота са против, а Кличко и малката тимошенка са народа?

29.11 2013 в 19:44

А ВЕ, Майстор Балкански, а дали Ялхуевич им е давал кюфтеа и кви пари, рубле или гривеници али левове!?А примера България е точния пример как не се отърва от съвеския гнет и бандитизЪма, грабежи и мафиотЪизЪма,май си требеше по съвеската практика - сите у беляне, бой и тесни объща, па кой колко устиска а!? Колко ти плащат да сереш теа лайна тук бе, майсторе на лъсканите бастуни!!! А че си балкански бастун е ясно, не се аби да се заявляаш!

29.11 2013 в 19:27

Браво на украинците, противопоставящи се на колонизирането на страната от ЕС. Предполагам, че на тоя протест са били 100 000 хиляди патриоти, готови да бранят независимостта на Украйна от западняците. Нека България да им е за пример, как след влизането си в ЕС изпадна и стана най-бедната страна в Европа, ограбвана от чуждите компании, паразитиращи върху гърба на българския народ и изнасящи капитал. Долу ръцете от Украйна!

29.11 2013 в 18:50

Протест-контрапротест!Колко ни е познато от последните 6 месеца,обаче не сме изненадани,защото и там и тук учителите са едни и същи-СеСеСеРе!!!!!ОСТАВКА!!!!!