Зрелищен скандал между Цачева и Мариана Георгиева в парламента (снимки)

Изборите в Сърница скараха управляващи и опозиция

Нели Чолашка 13 март 2015 в 11:55 13564 31

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Шефката Цецка Цачева се изправи срещу депутатката от ДПС и бивш спортен министър Мариана Георгиева.

Зрелищен скандал предизвика близката до сърцето на Лютви Местан депутатка от ДПС Мариана Георгиева в парламента днес.

Председателят на парламента Цецка Цачева не издържа изказването на Георгиева от трибуната за Сърница, което вероятно трябваше да представлява въпрос в рамките на парламентарния контрол, но по-скоро приличаше на предизборна агитация. Цачева изключи микрофона, след което Георгиева започна неистово да крещи, за да може цялата зала да я слуша и без микрофон.

Въпросът беше към регионалния министър Лиляна Павлова, която забавила отговора и Георгиева застана пред микрофоните, за да попита защо. По същество бившата спортна министърка питаше защо най-новата община Сърница, която ще избира кмет в неделя, не е включена в програмата за ремонт на пътищата. Невинното питане "защо" обаче бързо се трансформира в предизборна агитация и това ядоса Цачева. Тя изключи микрофона на Георгиева и започна да й обяснява защо го прави, но депутатката на Лютви Местан продължи да крещи в залата в опит да надвика председателката на НС.

"Няма как във времето за парламентарен контрол от името на парламентарна група да говорите за нещата, които са извън дневния ред", категорично заяви Цачева, докато Георгиева я надвикваше с думите "Вие се държите пристрастно!".

В крясъците срещу Цачева от място се включи и Четин Казак от ДПС и заради превъзбудата председателката на парламента прекъсна заседанието за 10 минути за успокояване на страстите. Последваха пререкания между Цачева и депутатите от ДПС около трибуната.

Изненадващо, в разправията в пленарната зала Мая Манолова се застъпи за ДПС.

Когато депутатите се върнаха в залата Казак излезе на трибуната и обяви, че ДПС ще сезира парламентарната етична комисия, защото Цачева е нарушила правилника на НС като е отнела "възможността и суверенното право" за изявление от името на парламентарната група.

Юлиан Ангелов от Патриотичния фронт контраатакува, като призова Цачева да изключва микрофоните и да спира прякото излъчване по БНР и БНТ винаги, когато от трибуната звучи предизборна агитация.

Възмутени, депутатите от ДПС напуснаха пленарната зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!