Журналистът Васил Иванов осъди Костадинов за клевета

OFFNews 04 август 2023 в 16:14 4784 1

Лидерът на

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Костадин Костадинов

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов е осъден да плати 5000 лв. по дело за клевета. Делото е заведено от журналиста Васил Иванов, съобщи "Сега".

Поводът е публикация от 2020 г. на Костадинов във Фейсбук, в която партийният лидер обижда и клевети журналиста, който разкри, че "Възраждане" е могла да върне партийната субсидия, както и че с парите Костадин Костадинов си купува имот за 200 хил. лв. до Варненското езеро.

Във въпросната публикация Костадинов казва за Иванов, че е монтирал "поръчков материал" и "прави това, което му кажат. Зависим от системата и от тези, които му плащат да прави нереалистични и подвеждащи материали". Костадинов казва още, че Иванов е клекнал пред ГЕРБ и изпълнява политически поръчки. Към текста е приложени и видео, в което е доказано, че са монтирани думи, които Иванов не казва, а именно: "при ГЕРБ-аджиите се наведох".

Иванов съдеше Костадинов за 26 000 лв. като частичен иск от 100 000 лв. Решението на Софийския градски съд, постановено от съдия Гергана Коюмджиева през месец май, не е окончателно и може да се атакува както от Иванов, така и от Костадинов. Заради случая репортерът съдеше и партия "Възраждане" за 10 хил. лв. като частичен иск от 50 000 лв., но съдът отхвърля тази част от иска. Заради това журналистът трябва да плати за разноски 693 лв. на Костадинов и още 1400 лв. на "Възраждане". Костадинов пък му дължи 825 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки