Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Жители на община Гърмен блокираха за 30 минути сградата на общината

OFFNews 30 юни 2015 в 12:57 2258 0

Жители на община Гърмен блокираха за 30 минути сградата на общината

Снимка БГНЕС

Над сто жители на Гърмен блокираха за 30 минути сградата на общинската администрация в знак на недоволство от работата на властта. От Инициативния комитет на протестиращите заявиха пред БНР, че обмислят гражданско неподчинение.

Не може държавата само да демонстрира сила при прилагането на закона, а да не поема ангажимент към последствията, категорични са от Инициативния комитет.

Институциите наистина трябва да разберат, че ние не сме доволни с тези три постройки, които бяха съборени по този омерзен за мен начин. Опитват се сега да изкарат вината върху нас и тези деца там страдат, и благодарение на нас тези деца живеят. Те живеят мизерно и те трябва да бъдат под закрила на държавата, коментираха представители на протестиращите.

Блокирането на сградата на общината ще продължи стъпаловидно всеки ден, категоричен е Иван Байрактаров от Инициативния комитет, организиращ протестите. 

И в следващите няколко дни, няма да кажа кой ден, защото някои хора ще вземат сериозни мерки, ще блокираме за един цял ден, няма да позволим работниците да работят, за да може наистина тези в София, на жълтите павета, така наречените "държавни институции", да видят наистина, че това село и тази община няма да се примирят, каза той.

Ежедневните протестни шествия се провеждат като организирани разходки, тъй като кметът на Гърмен Минка Капитанова е подписала заповед, с която забранява митингите. В същото време тя обясни, че общината не разполага с жилища, в които да настани останалите без покрив жители на кв. "Кремиковци".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!