Събарянето на къщи в гърменската махала приключи (снимки)

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2015 в 12:29 12085 11

Приключи събарянето на постройките в ромския квартал „Кремиковци” в Гърмен.

Преди минути е била разрушена и последната незаконна къща от предварително предвидените за събаряне четири постройки, съобщи "Фокус". Следващият етап за събаряне на постройките е определен за 13 юли, когато е предвидено да бъдат съборени още две незаконни постройки. 

По-рано днес ромите от квартала сами разрушиха една къща. 

Те събориха дома си след среща в общината. Там им бе обяснено, че трябва сами да съборят незаконните постройки в срок от 1 час. В противен случай ще бъдат съборени с багери и ще им бъдат наложени глоби за извършената държавна дейност.  

По-късно багер събори още две постройки пред очите на семействата, застанали пред тях. Служители от Закрила на детето работят с циганските деца, които плачат.

Представители на жандармерията са оформили кордон, за да не могат ромите да преминат обозначителните ленти, съобщи Фокус. Ромите твърдят, че няма къде да отидат, цялата им покъщнина е на земята пред съборените къщи. 

Жителите на ромската махала са събрали подписка, която ще бъде внесена за разглеждане. С нея молят да получат отсрочка в рамките на два или три месеца, за да могат да узаконят постройките си или да намерят къде да живеят.

В очакване на булдозерите в ромската махала се бяха събрали около 100 души, които скандираха името на Бойко Борисов. По думите им само премиерът може да ги спаси и те го призоваха да отиде в Гърмен.

Междувременно жители на Гърмен са категорични, че събарянето трябва да е за всички жители на ромския квартал. Те повдигат и въпроса защо ромските деца не са изведени от тази ситуация до момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.06 2015 в 02:24

DOG,КУЧЕ ЖАЛКО ПИШИ НА БЪЛГАСКИ КРЕТЕН ПРОСТ.ЗНАЕШ ENGLISH LANGUAGE КАТО ДУДУКА.ЖАЛКА ТВАР..

29.06 2015 в 22:05

А на мен ми се доплаква, като си представя да разрушат къщата, в която някое дете е родено, пред очите му. За него това е светът. Държавата спи, а после е безогледна. И винаги спрямо най-беззащитните. А Пеевски си кара опела..митничарите и магистратите си имат палати. Политиците си правят далаверите. А циганчетата няма да се интегрират след този случай в живота им. И аз не бих.

29.06 2015 в 18:15

Ще повервам, че България се оправя чак като видя незаконните дворци, построени из цяла България да почнат да ги събарят и всички да се радват на случката.

29.06 2015 в 18:12

Боряно, и жителите на Гърмен и жителите на Орландовци искат само едно - всички незаконни гета на чужди земи да бъдат разрушени и мангалите да си отидат там откъдето са дошли!
Който иска да остане - да го направи по законов ред. Никой от живущите там не им е длъжен с нищо!

29.06 2015 в 17:45

харесвате ли поведението на жителите на Гърмен. Аз не. Те искат расово прочистване. Не ми пейте за безотговорността на местната власт. Това е друг въпрос. Аз питам за искането на протестиращите които искат да изгонят всички цигани от Гърмен. Ще им се позволи ли??????

29.06 2015 в 17:43

харесвате ли поведението на жителите на Гърмен. Аз не. Те искат расово прочистване. Не ми пейте за безотговорността на местната власт. Това е друг въпрос. Аз питам за искането на протестиращите които искат да изгонят всички цигани от Гърмен. Ще им се позволи ли??????

29.06 2015 в 16:21

Where is your S.Stanishev and L.Mestan?