Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Жельо Бойчев: Бъдещето на БСП е заложено на карта

Ивайло Анев 06 октомври 2014 в 18:13 4141 4

Жельо Бойчев.

"Дълго време редица въпроси в БСП бяха отлагани, а това показва, че на карта е заложено бъдещето на БСП и на левицата", заяви водачът на листата на „БСП – Лява България“ за 23 МИР - София Жельо Бойчев. 

Той бе категоричен, че с голямата загубата на изборите БСП плаща цената за начина, по който беше съставено правителството на Пламен Орешарски, за грешките и компромисите, и за прекратения мандат на кабинета. "Причините са комплексни, но част от тях се дължат именно на участието на БСП в управлението" заяви социалистът.

Бойчев допълни, че лошите резултатите се дължат и на очакванията, които е имало към тях и до голяма степен на невъзможността да отговорят на тези очаквания, както и невъзможността за радикална промяна, която се очаквала от гражданите.

"Сред причините за ниския резултат е и невъзможността на БСП да скъса с определени с политики, в които прозират определени корпоративни и групови интереси и не на последно място, невъзможността на БСП да реализира обещанията, които даде през 2013 година", отчете Жельо Бойчев.

"Тепърва в БСП ще бъде направен анализ на всички нива в партията, който ще отчете обективните и субективните причина за загубата", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!