"Зелените": Превенцията в тази държава липсва

OFFNews 02 октомври 2014 в 20:47 1997 0

Борислав Сандов

Превенцията в тази държава липсва. Никой не спазва правилата. Ето това е един въпрос, който е изключително важен. Както сме свидетели на тази трагедия утре може да станем на друга подобна.

Това каза в ефира на БНТ съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов по повод вчерашния взрив в завода за боеприпаси край село Горни Лом.

"Лошото е, че постоянно ставаме свидетели на такива трагедии. Лошото е, че такива фирми работят по-лесно плащайки глобите си, а не отстранявайки проблемите, които имат в своите процеси. И тук трябва да говорим за още нещо- дори в Африка боеприпасите се утилизират с роботи. А тук стигаме до там, че хора рискуват живота си в една толкова опасна дейност", коментира Сандов.

Той изрази мнението си, че една от мерките, които трябва да бъдат предприети е когато има системни нарушения да бъдат налагани по-тежки санкции.

"Трябва да има лична отговорност, включително наказателна, за хората, които са и в институциите и за собствениците на компаниите, който извършват нарушения", обясни съпредседателят на "Зелените".

Сандов обясни още, че ако глобите бъдат увеличени драстично нарушенията ще намалеят, защото така собствениците ще се замислят преди да продължат да работят с риск за здравето на работниците си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови