Първанова: Вчерашният взрив е един от най-тежките примери за липсата на държава

OFFNews 02 октомври 2014 в 19:44 3156 1

Антония Първанова

"Едно е ясно- тази авария е една от най-тежките демонстрации за отсъствието на държавност, неспазването на закони и неконтролирането"

Това заяви в ефира на БНТ лидерът на НДСВ Антония Първанова по повод взривът в завода за боеприпаси край село Горни Лом, който отне живота на 15 души.

Първанова изрази и мнението си, че е след като в завода са констатирани толкова много нарушения, най-вероятно над фирмата собственик е имало спуснат политически чадър:

"Аз мога само да гадая и това е мое лично мнение, но мисля, че над тази фирма е имало някакъв политически чадър може би. За друг не смея да си помисля. Това трудно може да се докаже", изрази мнението си тя.

Според нея и след този инцидент няма да има наказани и никой няма да поеме отговорността за отнетите 15 живота.

"Аз от 14 години се занимавам с политика и до сега не съм видяла някой да е наказан. И да има виновни те няма да бъдат наказани", изрази мнението си Първанова.

Лидерът на НДСВ коментира и поведението на някои от политическите сили по повод трагедията в Горни Лом. Тя обясни, че няма смисъл изборите да бъдат отлагани, защото партиите, който застават зад тази идея се надяват, че така ще спечелят повече избиратели.

"Ако си спомняте след наводнението в Мизия също имаше подобни популистки реакции от страна на политиците", обясни Първанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!