Защо Кулеба ще остане у нас цели 3 дни

Ружа Райчева 20 април 2022 в 14:18 4859 11

Снимка БТА/Владимир Шоков

Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще остане в България цели три дни, което е необичайно дълъг период за визита на чужд министър. 

След пристигането си снощи той се срещна с българския външен министър Теодора Генчовска и с премиера Кирил Петков. Тази сутрин той се срещна с президента Радев, а след това отиде в парламента - институцията, която може да вземе решение за изпращане на оръжие за Украйна.

Досега, дори след срещите му с премиера Петков, президента Радев и външния министър Генчовска, целта на визитата му не бе официално съобщена. В официалните изказвания бе заявено, че ще продължим да подкрепяме Украйна "според възможностите си".

Днес Кулеба присъства на засекретено заседание на парламентарната външна комисия. След това индиректно потвърди, че е коментирал военната помощ с депутатите, като каза, че тези, които не ни помагат, помагат на Русия.

Интересен факт, е че нито един политик не спомена думата "оръжие" след срещите с украинския външен министър. За пръв път това стана едва днес в ранния следобед, когато "Демократична България" разпространи декларация след засекретената среща: "В центъра на дискусията беше поставен въпросът за оказване на всякаква необходима помощ на Украйна, включително военна, съобщиха от ДБ.

По информация на OFFNews в утрешния ден Кулеба отново ще има среща в българския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

10

Чичо ви

20.04 2022 в 18:40

Стефчо, даваме те теб, отивай там с каквито мечове и копия можеш да носиш и пиши редовно как ти се получава, ще следим сводките, обещавам! Ама само да крякаш да даваме оръжия, а ти да седиш у вас на сухо и спокойно - някак си неудобно се получава, дай пример, заминавай.

11906

9

Стефан Върлаков

20.04 2022 в 17:38

Свободата е на върха на копието, меча , щикът, - дайте оръжие на доблестните украинци, които се сражават за цивилизацията и свободата, против дивите орди на путин !

3767

8

Име на профила

20.04 2022 в 17:19

Не съм гласувал за него на първи тур нито веднъж. Кой знае какво биха направили Трайков и Панов съответно.

Обаче нито за цачева, нито за герджиков не ми позволи съвестта да гласувам на балотаж. Хич няма да го защитавам, историята ще го съди - за мен обаче продължава да бъде по-малкото зло от тях.

2923

7

Cornucopia

20.04 2022 в 17:14

Колега “Име на профила” За мен индивида Румен кримеруски Радев винаги е бил олицетворение на руските интереси в България. Никога няма да му простя на банкянския че ме накара да гласувам навремето за Цачева. А затова как и защо определящи себе си за “десни” избиратели, пренебрегнаха Лозан Панов за сметка на Кримеруски, нямам лично обяснение.

3767

6

Име на профила

20.04 2022 в 16:35

Cornucopia няма да споря с това, защото от едно известно време и аз не съм съгласен с може би 2/3 от решенията и изказванията на президента.

Не забравяй обаче срещу кого, срещу какво беше избран. Когато нямаш избор е по-добре явен кремлянин, отколкото потаен плевьно №2, дето симпатизира не на една или друга геополитическа страна, а на последния платец и индиректно на мафията.

Кой беше казал нещо за мат'ряла?...

2099

5

Mateevk

20.04 2022 в 16:10

Протоколна визита, продължаваща цели 3 дни! Нали така казаха в началото - дошъл на протоколна визита с кола през Румъния! Сега може да кажат, че е дошъл на протоколна почивка! Жалка картинка сме ние!

2051

4

Propaganda

20.04 2022 в 15:08

Непращането на оръжия към Украйна ни превръща в помагачи на руските изроди.
Срам за България.

2923

3

Cornucopia

20.04 2022 в 14:56

След изказването на Румен Радев и проговоря на Кулеба по отношение какви “братя” са украинците и орките, мисля дебата за това що за предател се подвизава в президенството е окончателно приключил. Трябваше ли да стане война, да бъде срутена цяла държава, да загинат хиляди хора, че най-накрая този прост задръстен български народ да види каква кремълска подлога беше преизбран

-529

2

6екеr4о

20.04 2022 в 14:37

Цитат:
"...Дмитро Кулеба каза, че повече от 10 българи са загинали на фронта.

"Преди няколко дни буквално бях на погребение и не мога да предам мъката на хората. Цяло село на колене изпраща своя герой. Искам България да помогне с всичко възможно на нашата родина Украйна, защото ние се отнасяме с голяма любов към нашата прародина България", заяви гостът."