Кулеба: Тези, които не ни помагат, помагат на Русия

Кога ще получим военна помощ от България, зависи от политическата дискусия в парламента, дотогава ще се борим с каквото имаме, каза още той

Ружа Райчева 20 април 2022 в 12:26 2225 4

Снимка OFFNews

Уважаваме политическата ситуация в България, но искам да кажа на всички, които се колебаят за пращането на военна помощ на Украйна - тези, които не ни помагат, помагат на Русия. 

Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, след като участва в закрита парламентарна външна комисия в Народното събрание днес. Той благодари на България за доброто отношение към украинските бежанци. 

"Кога ще получим военна помощ от България, зависи от политическата дискусия в парламента, дотогава ще се борим с каквото имаме", каза Дмитро Кулеба. 

В началото на заседанието председателят на ресорната комисия Венцислава Любенова приветства Кулеба и му благодари за посещението. Тя изрази подкрепата на българския парламент към Украйна в този критичен момент.

По-рано Кулеба се срещна и с президента Румен Радев на “Дондуков” 2. Българският държавен глава увери украинския външен министър, че страната ни ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в рамките на нашите възможности.

Следобедът външната комисия ще заседава отново. Ще бъде изслушан външният министър Теодора Генчовска по актуални въпроси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2923

4

Cornucopia

20.04 2022 в 12:57

Мен очаквайте това продажно путинстко правителство да помогне на Украйна. Ето ви линк. Ако желаете и колкото можете да отделите. Ако се съмнявате направете собствено проучване, но всяка помощ ще им бъде полезна. Спрете цигарите за две седмици например. Ето ви 50 кинта. Все за един-два пълнителя с патрони за Калашников ще стигнат.

https://bank.gov.ua/en/

5827

3

pisnamiotmutri

20.04 2022 в 12:45

.. за външната министърка Генчовска ставаше въпрос

5827

2

pisnamiotmutri

20.04 2022 в 12:43

Някой да обясни на тази женица от ИТН, че България не е малка. Ние сме осми в ЕС и 16 в Европа!!!!!

Това никак не е малко нали така! Писна ми от руски подлоги да скапват самочувствието на смачкания ни народ с опорки.

2550

1

alfakentavur

20.04 2022 в 12:41

Аз това отдавна го казвам. Но трябваше да дойде и Кулеба да им го каже публично в очите, за да ги хване поне малко срам.