Заплатите в армията ще бъдат увеличени от 1 януари 2018 г.

OFFNews 30 септември 2017 в 22:14 6049 0

Снимка mod.bg

От 1 януари 2018 г. ще бъдат увеличени заплатите в армията, съобщи днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който бе гост на тържествен ритуал по полагане на военна клетва на курсанти от Висшето военноморско училище в града. 

По думите му, възнагражденията на военнослужещите няма да бъдат увеличени еднакво.

Повече пари ще бъдат насочени към бойните поделения и хората, които са на терен - войници, сержанти, младши офицерски състав, посочи Каракачанов.

Министърът допълни, че при предстоящото купуване на нова бойна техника "няма да има игрички", а всичко ще бъде направено максимално прозрачно.

При предишното закупуване на бойна техника, вземете цените, сравнете ги с изходните цени на фирмите, от които сме ги купили, и ще видите, че се оказва, че по наше желание са завишавани цените - десетки милиони евро. Подобен позор не трябва да се позволява. Този път нещата ще бъдат ясни: първо при ремонта на МиГ-овете и Су-25, съществуващата техника - директно при пряко договаряне, без посредници. Второ - абсолютно ясно и прозрачно, без да се бърза и без да има тайни за обществото, когато започнем да преговаряме с онези фирми, от които ще купуваме новите изтребители, каза Каракачанов.

19 курсанти за Военноморските сили - 17 момчета и 2 момичета, както и 19 военни лекари, от които 4 младежи и 15 девойки, положиха клетва за вярна служба по време на днешния тържествен ритуал.

През тази учебна година за първи път в България Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, съвместно с Военномедицинска академия – София и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, предлагат възможност за обучение по специалност „Военен лекар“. То ще се провежда едновременно в трите учебни заведения, в редовна форма, с продължителност 6 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови