Захариева: Коалицията е стабилна, вотът на недоверие няма да успее

OFFNews Последна промяна на 08 октомври 2018 в 19:59 1041 1

Вотът на недоверие е домократична процедура и опозицията могат да внесат такъв, коментира пред журналисти в Пазарджик вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Чудят се за какво да направят вот. Минахме през един и по време на председателството, но коалицията е стабилна и вотът ще бъде неуспешен", каза още тя.

Според Захариева България няма нужда от нови избори. "Минахме през доста предсрочни избори и това, от което се нуждае България е да изпълняваме програмата, която сме поели като ангажимент и сме обещали в предизборната кампания, а сега изпълняваме като правителство.

Икономиката расте, безработицата намалява", посочи вицепремиерът. По думите й "министър Ананиев полага наистина много усилия" и правилният начин, когато се предлага реформа е първо тя да бъде обсъдена. "Когато става дума за тежки реформи, винаги има недоволни", отбеляза още Захариева.

Тя допълни, че здравната реформа е в процедура на обсъждане и "тепърва ще се чуват "за" и "против" и може дори да се стигне до съвсем друг вариант".

Екатерина Захариева днес е на посещение в Пазарджик, където посети Българо-германския център за професионално обучение. Пред курсистите тя посочи, че "смисълът на професионалното образование е учене плюс практика, а в държавите, където то се реализира успешно, безработицата е най-ниска".

По-късно вицепремиерът ще посети Центъра за социална интеграция и рехабилитация на хора с онкологични заболявания, частно предприятие за производство на металорежещи машини и ще се срещне с членовете на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови