Захариева: Докладът за Русия е обективен, няма нужда от истерия

OFFNews 14 септември 2017 в 18:10 6963 3

Докладът за националната сигурност, в който Русия е поставена сред основните заплахи за страната ни, е обективен. Ако се прочете по-внимателно и цялостно, няма да се прави истерия от този случай, заяви пред журналисти външният министър Екатерина Захариева.

Докладът беше приет от Министерския съвет и беше внесен за разглеждане в парламента.

Той констатира неща, които още миналата година са констатирани в същия доклад, който всяка година отразяваме. Той съответства на общата ни позиция, коментира Захариева.

Тя беше категорична, че докладът в никакъв случай няма да доведе до обтягане на отношенията с Русия.

„Докладът е обективен анализ, основан на обективни факти. В никакъв случай не казваме Русия, а някои действия. Хубаво е, когато се опитва да се създава някаква истерия около тази ситуация, да се четат докладите от миналите години. Това е абсолютно обективна оценка на факти и в никакъв случай не е насочена срещу една или друга държава“, подчерта Захариева.

Тя допълни, че не очаква реакция на Русия по въпроса, защото и досега не е имало такава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

15.09 2017 в 02:13

Докладът е глупав, не е обективен. В частта си за Русия, изобщо е преписан от "методичката на пиндотрола - 2016" от края на миналата година. Списувателите му, дори не са отчели модните за този сезон заклинания и лафове.
В жанра "как прекарах лятото", в категорията VІІІ клас - докарва до тройка с минус. В категорията Х клас - твърда двойка.