Заев: Да изчакаме да минат парламентарните избори в България

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2020 в 19:35 3064 0

Снимка Архив

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че България най-вероятно ще наложи вето за начало на преговори с Европейския съюз. Пред радио Канал 77 той каза, че трябва да минат парламентарните избори в България през март догодина, съобщи БНТ.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, който също участва в радиопредаването, заяви, че София е обявила при какви условия ще подкрепи Скопие още през октомври миналата година.

"Имаме време се още. Секогаш оставам простор. Но очегледно е дека Република Бугария ке я стави блокадата, ке имаме вето. И за мене мислам дека треба да ги почекаме да поминат изборите, да бидем по-трезвено, да не бидат под натиска на изборите, да се решува на пролет, краят на март са изборите в Бугария", каза Заев.

"България много ясно е заявила своите критерии, на базата на които тя ще подкрепи насрочването на първата междуправителствена конференция за започване на тези преговори. Българското правителство сключи Договора за приятелство и добросъседство с правителството на г-н Заев на 01.08.2017 г., само че този договор 3 години и половина на практика не се изпълнява", заяви Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови