Временните резултати в изборната анкета на OFFNews: ГЕРБ печели третото място

OFFNews 22 юни 2021 в 19:05 40205 0

Любопитни размествания се наблюдават в анкетата на OFFNews за изборите на 11 юли.

До момента вече са гласували 22 028 от нашите читатели, а през последните дни се наблюдава и активизация на хардкор ядрата на определени политически сили.

Демократична България продължава да води убедително пред останалите партии и коалиции с 29,24% или 6442 гласа, но процентите на обединението намаляват спрямо предишното засичане на временните резултати.

В същото време активисти на определяната често като проруска формация "Възраждане" са насочили вниманието си към сайта ни и са започнали да кликат активно за партията на Костадин Костадинов, известен и като Костя Копейкин. Така тя от нищото излиза на второ място във временното класиране. За Възраждане са декларирали, че ще гласуват 18,48% или 4071 от отговорилите на анкетата ни.

Феновете на Бойко Борисов и ГЕРБ отреждат на коалицията с притурка СДС третото място. Обозначили са се 2805 следовници на доминиращата политическа сила през последните 12 години, които са равни на 12,73% от гласувалите в анкетата.

С нищожна разлика, на четвърто място е партия Има такъв народ, която според някои от социологическите агенции ще спечели парламентарните избори. За политическия проект на шоумена Слави Трифонов са заявили, че ще гласуват 12,49% или 2752 от нашите читатели.

Столетната БСП в допитването на OFFNews излиза чак на 5-о място. Партията на Корнелия Нинова получава подкрепата на 8,09% или 1781 души.

С 5,78% или 1274 гласа шестата и като последна партия, прехвърляща 4-процентната бариера за парламентарно присъствие, се оказва коалицията между Мая Манолова и Отровното трио - Изправи се! Мутри вън!

Най-близо под чертата се нарежда партията на санкционирания от американското финансово министерство по закона Магнитски олигарх Васил Божков. Деклариралите, че ще гласуват за Българско лято са 3,08% или 679 души.

Както и при предишното ни засичане на временните резултати в допитването ни, коалицията "Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ" има впечатляващо слаб резултат - едва 1,35%.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови