Временните резултати от анкетата на OFFNews: ГЕРБ в люта битка с ИТН, но за второто място

Изправи се! Мутри вън! почти настига БСП, а Васил Божков успява да прескочи 4-процентната бариера за парламента

OFFNews 16 юни 2021 в 15:19 31088 0

Изключително любопитни са първите временни резултати от изборната анкета на OFFNews.

До момента са гласували 9917 наши читатели и според предпочитанията им, партията на Слави Трифонов и ГЕРБ наистина водят люта битка, но за второто място.

Убедителният лидер в допитването ни е Демократична България. Обединението на ДСБ, Зелено Движение и Да, България печели 39,33% от вота или 3900 гласа.

На второ място в анкетата ни с 12,79% или 1268 гласа е Има такъв народ. Бившите управляващи от ГЕРБ обаче са в опасна близост. За партията на трижди премиера Бойко Борисов предпочитания са дали 12,68% или 1257 наши читатели.

Активността на следовниците на БСП в допитването ни отрежда на Столетницата четвърта позиция. За водената от Корнелия Нинова партия са гласували 8,92% или 885 души.

Съвсем близо до червените е водената от Мая Манолова коалиция "Изправи се! Мутри вън!". 7,16% или 710 наши читатели са подкрепили обединението, което първо издигна идеята за мащабно разследване на бившите управляващи.

Според временните резултати в анкетата ни още една партия успява да прескочи 4-процентната бариера. Това е партията на олигарха Васил Божков "Българско лято". Въпреки че съвсем наскоро той бе разкрит от американското финансово министерство като корупционер по закона "Магнитски", това явно не разколебава поддръжниците му.

Макар и под чертата, определяната често като проруска партия Възраждане показва сериозен резултат. Политическият проект на Костадин Костадинов до момента има 3,19% или 318 гласа в допитването ни.

За сметка на това обаче традиционните националисти продължават да потъват. Макар и обединени - ВМРО, Воля и НФСБ получават малко над 1 процент от вота на читателите на OFFNews.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови