'Воля' няма да подкрепи вота на недоверие на БСП

OFFNews 13 юни 2018 в 19:30 2722 1

"Воля" няма да подкрепи вота на недоверие на БСП по тема "Сигурност". Това обяви пред bTV лидерът на партията Веселин Марешки.

"Не може да тласнем страната в хаос и затова няма да подкрепим вота. Не се притеснявам и от евентуални избори, защото "Воля" ще е единствената партия от Народното събрание, която ще има повече гласове спрямо последните избори", коментира Марешки.

От БСП настояват за оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Марешки пък иска оставката на военния министър Красимир Каракачанов заради подкрепата му за купуването на нови изтребители. 

Председателят на парламентарната група на Патриотите Волен Сидеров обаче обяви, че ако падне министър от тяхната квота, това може да доведе до падане на цялото правителство. 

Марешки е категоричен, че Каракачанов не е осигурил достатъчно пари в бюджета на армията, за да имат пилотите достатъчно полети, но е намерил пари за купуване на изтребители.

„Искаме да не се купуват нови самолети, защото заради такива корупционните харчове няма пари за летене на пилотите и за работеща техника. Ако сега като изхарчим парите за ненужни самолети те ще имат нула часове. Кой, ако не Каракачанов отговаря за бюджета в който или не е осигурил средства на пилотите и машините за летателна годност, или парите са откраднати и пилотите ги пращат да летят на санитарен минимум, което е убийствено. Кой ако не Каракачанов носи отговорност”, посочи Марешки.

Според него на поста трябва да дойде някой, който разбира повече от военни въпроси. 

По думите му няма нужда да се дават толкова пари за 40-годишни самолети, след като в момента се разработват дронове, които носят ракети, а освен това светът вървял към разоръжаване. 

Марешки коментира още, че все повече хора са против членството на България в НАТО, но до три години алиансът ще се разпадне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови