Военните действия в Украйна към момента не създавават пряка военна заплаха за България

Георги Ангелов 04 март 2022 в 18:17 2342 5

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна заплаха за България, но са необходими превантивни действия на институциите за ограничаване на възможните рискове пред националната ни сигурност. Това е общата позиция на участниците в работна среща "за предприемането на конкретни мерки във връзка с военния конфликт в Украйна и последиците от него", съобщиха от президентството, където се е провела срещата.

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развитието на различни сценарии на кризата в Украйна и предприемането на необходимите мерки за защита на сигурността на българските граждани, са били сред акцентите на срещата. Обсъден е и въпросът за "оказването на устойчива подкрепа на нашите сънародници и украинските граждани, потърсили спасение в страната ни от конфликта в Украйна".

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на правителството, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, председателят на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Николай Василев, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

04.03 2022 в 21:39

Ку4е, ку4ееее ... Кво да стане със земеделието? Нищо няма да стане. Просто ще изчезне. Одеве руснаците и белорусите са забранили износа на фосфатни и калиеви торове. Като няма и газ за простите азотни торове - ще ядем камънье и дървье.
И от глад ще мрем, освен от скъпотия.

-8580

4

Говоря с факти а не с опорки от Итар Тасс.

-8580

2

Снощи в Херсон са влезнали над 50 автобуса с Расийски пропагандисти. По телевизията се ъзлъчва пропаганда и се готви Херсонска Народна Република. Тук вече теорията за специализира операция се изпаряват.

Митрофанова намекна че и на нас ни трябва освобождение. Кога ще бъде изгонена?