ВМРО: Раднево е симптом за тежка болест на българската държавност

OFFNews 05 май 2016 в 13:50 2849 5

Снимка Емил Митев / bTV

Снимка от вчерашния протест в Раднево

Раднево, Гърмен, Катуница и всички други като тях са симптом на тежка болест на българската държавност. Всяко поредно замазване на проблема ще доведе до неговото задълбочаване. 

Това се казва в позиция на ВМРО по повод напрежението през последните дни в Раднево, след като в началото на седмицата един мъж бе наръган, а други двама пребити. Според тях причина за случващото се е "усещането за безнаказаност на циганската престъпност".

От партията настоява за бързо разследване и справедливост по отношение на случая, който предизвика ескалацията на напрежение.

Според ВМРО проблемът е в това, че години наред цигански босове са оставяни да действат необезпокоявано. "Те се възползват от политическия чадър, даван им от партии, за които купуват гласове на избори. Усещането за безнаказаност кара хората да вземат правосъдието в свои ръце", се казва в позицията.

Те искат незаконните постройки да бъдат премахнати, а гетата да бъдат разтурени. " Капсулирането в циганските махали води до престъпност", категорични са от партията.

От ВМРО отново настояват да бъдат изпълнени мерките им за справяне с проблема. "Ако тези мерки не бъдат взети, на българския народ не му остава нищо друго освен да се организира сам за защита на живота, имота и самочувствието си", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Ето какви са мерките, които предлагат от партията: 

1. Засилване на полицейското присъствие в малките населени места.

2. Ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред.

3. Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР.

4. Разширяване на обхвата на неизбежната отбраната.

5. Завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни, беззащитни хора и без пускане под гаранция за извършителите.

6. Бързо производство, на момента, от дежурни съдилища и въдворяване на извършителите на подобни престъпления в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.

7. Премахване на т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от правосъдие и възмездие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13859

4

Daering

05.05 2016 в 16:18

Ей ги и тия - дай да яхнем вълната на недоволство, да заиграем с настроенията на обществото, че да се види какво значи националноотговорна позиция тоз народ.

29585

3

Izalina

05.05 2016 в 16:08

С изключение на т.5 предложенията са меко казано недообмислени (спестявам поне 8 други епитета, които ми хрумват в момента)
 
X

Да помогнем на украинските деца!