Ранени полицаи и протестиращи срещу ромите в Раднево (снимки)

ОFFNews 04 май 2016 в 19:40 12766 11

Снимка Емил Митев / bTV

Протестиращите пред първия кордон, който пробиват.

Протестът в Раднево тази вечер бе окървавен. Ранени са двама полицаи и шестима протестиращи, след като по-рано кордонът на униформените бе пробит и недоволните се насочиха към ромската махала на града, съобщи bTV.


На място имаше над 2000 души. Протестът се организира в отговор на беззаконието и насилието на пътя, след като вчера един мъж бе наръган, а други двама тежко пребити.

Към 21:00 часа хората се намират пред ромската махала и скандират: „Много сме, силни сме”, „България над всичко”.

Те хвърлят бомбички и шишета с вода срещу втория полицейския кордон около ромската махала. На място има и жандармерия и заграждения. Според очевидци живущите там са изведени още по обяд с автобуси или сами са напуснали.

На протеста има както футболни агитки и рокери, така и обикновени хора на всякаква възраст от Раднево.

Пробиването на кордона. Снимка: Емил Митев / bTV.

На четирима от участвалите в побоя на пътя вече са повдигнати обвинения за опит за убийство, като всички те са от ромската махала в кв. "Кантона".

По този повод в града пристигна жандармерия, която да пази мира по време на демонстрацията.

Снимка: Емил Митев / bTV.

Междувременно кметът на Раднево Теньо Тенев разпореди проверка на смятаните за незаконни търговски обекти в града, които са собственост на ромската фамилия на четиримата задържани за жестокия побой в понеделник. Ако бъде доказано, че са незаконни, постройките ще бъдат бутнати.

Трите момчета, които бяха пребити от ромите. Снимка: bTV.

"На хората им писна от безобразията на тази фамилия, с това безпардонно, агресивно и арогантно поведение и с право се създаде тази ситуация, разбира се без крайните неща, които се получават", заяви кметът.

Според него ромите често предизвиквали подобни сбивания - преди няколко месеца задържаните роднини, сред които 39-годишният Калчо, известен още като Сурай, и 19-годишният му син Стефан, са участвали в други сбивания.

В социалните мрежи се появи информация, че на протеста ще дойдат и рокери от цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

15

ELPIDA

05.05 2016 в 15:02

Г-н "лекар" No 2, след като не изразявате мнение по дадена тема,не предизвиквате нормално дискутиране или водене на цивилизован дебат,бъдете така любезен ДА НЕ МЕ ПРЕСЛЕДВАТЕ!
Правите го повече от щест месеца.
Апелирам към OFFnews, лицето скрито зад псевдонима "лекар" да бъде предупредено.
А Вие "лекар"-ю, запомнете българската поговорка:
"Хлевоустата и злостна бълха не може да попречи на пчелите да събират меда."

63994

12

Red or Dead

05.05 2016 в 11:59

““““Не може да увре раята, че отвръщайки на агресията с такава, положението се влошава“““““.........

Безспорно си прав Пантелемончо......требе да се издирят хилядите безпомощни стари хорица дето ежедневно се гаври с тях бай мангау и да се разпитат за други дето още не са ги посетили(ако има такива)......види се ти си на принципа - като ти разпорят ануса един път.....да ги молиш да.....повторят....

А тази “евротолерантност“ .....маминциту ни разката...НЕ ЛИ...

63994

11

Red or Dead

05.05 2016 в 11:53

Е днес ОТНОВО се оказа, че виновни за всичко в тази територия на българите....
Шефа на МВР - ШМАТКА в Раднево редна, че феновете на “Берое“ провокирали този “изкуствен скандал“.......а БАЙ МАНГАУ е СНОВА НЕВИНЕН....Да здраствует БХК и вся власт у БАЙ МАНГАУ.....

Кретени, как сте....спити ли...СПЕТЕ....а докато спите ви направиха отзад като “Камаз“....е явно ви харесва.....имайки предвид 500 год. “щастливо съжителство“.....

12796

9

Draven Filosoff

05.05 2016 в 09:02

MUncho - То и циганора са били тълпа,организирана група, когато са нападнали, при това с отегчаващи вината обстоятелства опит за убийство и тежка телесна повреда, но оная тълпа я пази жандарми и им организират извозване с автобуси и вероятно настаняване някъде. Заплатите на полицаите се плащат от нас не от тия които пазят.

12077

7

Аном

04.05 2016 в 23:37

Смърт за тая паплач !

63994

6

Red or Dead

04.05 2016 в 22:49

Соросягите.....беж да се прайте на Матросововци, вашите братя евроМАНГАЛИ са под натиск, а имайки предвид аналноподатливоста ви, може и да ви....“огрее“.....за един “лекар“(санитар в Карлуково:):):):):)

Иначе конкретно по темата, това е ИСТИНСКИ протест, дано бъде искрата за промяната.....