Quantcast

В Раднево заловиха 43-ма имигранти от Афганистан и Пакистан

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2015 в 10:33 2711 1

Полицията в Раднево е заловила група от 43-ма мъже, представящи се като емигранти от Афганистан и Пакистан, съобщава сайта Zarata.

На 21 октомври в 18,30ч. в РУ-Раднево е получен сигнал, че около язовир, намиращ се на около 2-3км източно от с.Тополяне, е забелязана голяма група хора.

Пристигналите на място полицейски служители са установили 43 лица, всички от мъжки пол, без документи за самоличност, самоопределящи се като бежанци от Афганистан и Пакистан.

Групата е отведена в местното полицейско управление, където е установено, че четири от лицата са малолетни, а останалите са на видима възраст между 18 и 35 години. Чуждите граждани са задържани в РУ-Раднево, Първо и Второ РУ-Стара Загора. Работата по случая продължава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2015 в 11:04

„Какви бежанци?! Тук става въпрос за диви и неконтролирани орди, които бутат жените и децата отпред“.

Това каза кметът на словенската община Завърч Миран Вук, след като видя какво са направили мигрантите, които минаха през Завърч само за последните три дни.

„Бежанци бяха хората от Босна, които бяха благодарни и на най-малките неща, които получаваха от нас. Тези са просто една дива орда, те се чувстват длъжни да унищожават и замърсяват каквото им попадне“, каза още Миран Вук.

„Всичко е унищожено. Там, където седяха, пикаеха. Там, където спаха, отиваха по голяма нужда“, каза побеснелият Вук пред пълно унищожения стадион, където играе и испанската легенда Алберт Риера. Миран Вук се оплака, че „никой не иска да участва в почистването на боклуците им“.

Той призова и хора от съседна Хърватия да дойдат за почистване и предлага по 100 евро на ден за тази работа, но няма кандидати. „Приготвихме над 1200 обяда в специални кутии. Всичко е разпиляно, всичко е изхвърлено… Аз не знам каква храна консумират“, каза още Миран Вук."