Властта готви нов екшън план за годишнината на кабинета

Елица Мартинова 23 май 2014 в 11:37 4168 12

Пламен Орешарски

Снимка БГНЕС, Архив

"Следващата седмица съвпада с навършване на една година на кабинета, имаме готовност да представим отчет и актуализирани насоки за работа в следващите периоди. Като си даваме сметка за нещата, които свършихме, и за тези, които предстоят да се свършат."

Това заяви в кулоарите на парламента министър-председателят Пламен Орешарски, който говори пред медиите след провала на днешното заседание, на което депутатите трябваше да гледат четвъртия вот на недоверие към кабинета.

Орешарски заяви, че енергетиката е важен сектор и се надява в парламента да се осъществи дебат по темата. Той подчерта, че кабинетът му е заварил сектора в "небалансирано" състояние и правителството полага усилие за стабилизирането му.

Министър-председателят коментира, че следващата седмица кабинетът ще направи отчет за свършеното, защото управлението става на една година.

Властта ще постави акцент върху подобряване на бизнес климата, защита на потребителите, оптимизация на финансовото управление на здравеопазването, усилия за подобряване на обучението - в средното и висшето образование, както и подобрение на административната система.

Орешарски заяви, че приоритетните за управлението сфери ще са здравеопазване, образование, енергетика. Правителството ще се постарае да подобри бизнес климата, където, по думите на премиера,, вече се отчитало раздвижване. Икономическият министър Драгомир Стойнев също подчерта, че "икономиката вече се отлепя от дъното".

Министър-председателят изрази готовност правителството да развива по-активни социални политики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков