Oрешарски подготвя нов "екшън план"

OFFNews 20 юли 2013 в 13:56 2565 8

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Кабинетът на Пламен Орешарски ще работи по нов екшън план от есента. В него ще бъдат включени мерки за периода след октомври 2013 г., тъй като предвидените в първия план мерки за именно до тогава.

Очаква се новият план да бъде в три посоки - ускоряване на икономическото развитие на страната, повишаване на социалната справедливост, както и укрепване на държавността и демокрацията, пише вестник „Труд".

 В момента се пишат чернови за мерките и на "Дондуков" 1, и на "Позитано" 20. Въпреки протестите парламентът планира да одобри новия план преди началото на лятната ваканция на депутатите, съобщава изданието.

 Преди да влезе за обсъждане и гласуване в пленарната зала, планът "Орешарски" ще бъде одобрен на заседание на Националния съвет на БСП следващата седмица.

 Засега не се знае с какъв времеви хоризонт ще е новият план "Орешарски", но се очаква да е дългосрочен. Обсъждали се обаче два възможни срока - шест месеца и една година.

 Една от мерките, за които трябва да бъде фиксиран срок в новия план, е увеличението на минималната работна заплата. Според "Труд" е възможно увеличението да стане факт от 1 януари 2014 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!