Вигенин: Русия и САЩ могат да победят заедно в Сирия

OFFNews 22 септември 2015 в 17:49 3616 5

Снимка БГНЕС

Кристиан Вигенин.

"С общи усилия Русия и САЩ могат да сложат край на конфликта в Сирия и да ликвидират явлението "Ислямска държава". Ефективността на това сътрудничество беше демонстрирана с успешното унищожаване на химическите оръжия в Сирия 2013-2014 г."

Това заяви Кристиан Вигенин по време на работна среща в Москва със зам.-председателя на Държавната Дума Николай Левичев, като добави, че "кризата с бежанците не може да намери трайно решение, докато в Близкия Изток има война, нестабилност и разруха".

"Време е за повече реализъм в отношенията между ЕС и Русия и парламентарната дипломация може да изиграе важна роля в постепенното нормализиране на диалога", каза той.

Според Вигенин изразеното наскоро от руския президент желание за разширяване на отношенията между двете страни е прието в България като силен положителен сигнал, който трябва да намери конкретно продължение. От своя страна Александър Василенко изрази задоволство от неотдавнашната си визита в София и обяви намерението си да предложи програма за сътрудничество между българското Народно събрание и Държавната Дума на Руската Федерация.

Левичев също така каза, че страната му е готова да възобнови политическия диалог с ЕС, който е бил едностранно прекратен от съюза. Българинът увери руския си колега, че ще повдигне въпроса за възобновяване на контактите с партията "Справедлива Русия" на предстоящото заседание на Президиума на ПЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!